Vannak még a horvát focinak kölykei

2018.07.13. 10:15

A 4,2 millió lakosú Horvátország döntőt játszhat vasárnap a labdarúgó-világbajnokságon, miután a 30 körüli játékosok életük nagy tornáját futják.

Érdemes rápillantani a közvetlen hátországra, miből fog táplálkozni rövid távon még ez a csapat, mert még van tartaléka. 

A 23 éves Marko Pjaca a vb-n eddig egy meccsen játszott, az egycsatáros felállás Mandzukicnak kedvez.

Ott van a keretben a rijekai Filip Bradaric, ő már 26 éves, ha akar még karriert, hamarosan tovább kell lépnie.

Három fiatal maradt ki a középpályáról.

  • A 22 éves Marko Rog a Napoliban futballozik. 28 meccse van, de ezeken mindössze 275 percet volt a pályán, vagyis állandó, meccsvégi cserének tekinthető.
  • A 20 éves Nikola Vlasicra már lecsapott az Everton, eddig 12 meccsen 575 percet töltött a pályán.
  • A 23 éves Mario Pasalicra fiatalon csapott le a Chelsea, legutóbb a Szpartak Moszkvában húzott le 21 meccset.

A védősorban Matej Mitrovicra számíthatnak hosszú távon, aki a Besiktasban volt legutóbb, de a belga Bruges játékosa lesz.

Az U19-ben a tavalyi Eb-re kijutottak a legjobb csapat közé, a tornán nyerni már nem tudtak. 2010-ben ugyanakkor a négy közé is bejutottak. A későbbi győztes franciákkal szemben maradtak alul. Andrijasevic és Pamic volt annak a korosztálynak a két legeredményesebb tagja

Az U17-ben - itt már 16 csapatról beszélünk -, azon az Eb-n, amikor a mieink továbbjutottak 2017-ben, ők kiestek, ott voltak viszont 2015-ben a nyolc között, és a belgák állították őket tizenegyesekkel. Az olaszokat legyőzve kijutottak viszont az U17-es vb-re, ahol a németeket verték a nyolcaddöntőben, Malival szemben viszont alulmaradtak.

Nikola Moro annak a csapatnak a legígéretesebb játékosa, és Davor Lovren, aki a német élvonalba feljutó Düsseldorf csatára. Morónak 2022-ig tartó szerződése van a Zágrábnál, ami azt sugallja, nagy kincsnek tekintik, és csak nagyon sok pénzért szeretnének megválni tőle.

A cikk címéhez az inspirációt Orbán Viktor adta, miután megtudtuk tőle, hogy a horvát foci a mi kutyánk kölyke.  • Hírek
  • Személyi kölcsön