Erzsébet
1 °C
4 °C

Vannak még a horvát focinak kölykei

2018.07.13. 10:15

A 4,2 millió lakosú Horvátország döntőt játszhat vasárnap a labdarúgó-világbajnokságon, miután a 30 körüli játékosok életük nagy tornáját futják.

Érdemes rápillantani a közvetlen hátországra, miből fog táplálkozni rövid távon még ez a csapat, mert még van tartaléka. 

A 23 éves Marko Pjaca a vb-n eddig egy meccsen játszott, az egycsatáros felállás Mandzukicnak kedvez.

Ott van a keretben a rijekai Filip Bradaric, ő már 26 éves, ha akar még karriert, hamarosan tovább kell lépnie.

Három fiatal maradt ki a középpályáról.

  • A 22 éves Marko Rog a Napoliban futballozik. 28 meccse van, de ezeken mindössze 275 percet volt a pályán, vagyis állandó, meccsvégi cserének tekinthető.
  • A 20 éves Nikola Vlasicra már lecsapott az Everton, eddig 12 meccsen 575 percet töltött a pályán.
  • A 23 éves Mario Pasalicra fiatalon csapott le a Chelsea, legutóbb a Szpartak Moszkvában húzott le 21 meccset.

A védősorban Matej Mitrovicra számíthatnak hosszú távon, aki a Besiktasban volt legutóbb, de a belga Bruges játékosa lesz.

Az U19-ben a tavalyi Eb-re kijutottak a legjobb csapat közé, a tornán nyerni már nem tudtak. 2010-ben ugyanakkor a négy közé is bejutottak. A későbbi győztes franciákkal szemben maradtak alul. Andrijasevic és Pamic volt annak a korosztálynak a két legeredményesebb tagja

Az U17-ben - itt már 16 csapatról beszélünk -, azon az Eb-n, amikor a mieink továbbjutottak 2017-ben, ők kiestek, ott voltak viszont 2015-ben a nyolc között, és a belgák állították őket tizenegyesekkel. Az olaszokat legyőzve kijutottak viszont az U17-es vb-re, ahol a németeket verték a nyolcaddöntőben, Malival szemben viszont alulmaradtak.

Nikola Moro annak a csapatnak a legígéretesebb játékosa, és Davor Lovren, aki a német élvonalba feljutó Düsseldorf csatára. Morónak 2022-ig tartó szerződése van a Zágrábnál, ami azt sugallja, nagy kincsnek tekintik, és csak nagyon sok pénzért szeretnének megválni tőle.

A cikk címéhez az inspirációt Orbán Viktor adta, miután megtudtuk tőle, hogy a horvát foci a mi kutyánk kölyke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?