Aliz
6 °C
14 °C

Angol kapitány: Nem tudták a játékosok a középkezdés-szabályt

2018.07.13. 17:29

Az angolok furcsa, horvátok elleni középkezdéséről faggatták az angol szövetségi kapitány Gareth Southgate-et is. A szombati bronzmeccs előtti sajtótájékoztatón egy újságíró azt szerette volna megtudni az első kérdéssel, hogy a játékosok saját ötlete volt-e a gyorsan elvégzett középkezdés, és hogy sportszerűtlennek tartja-e a húzást, és mondott-e róla valamit játékosainak.

Southgate azzal kezdte, hogy elég nagy kavarodás volt a közösségi médiában a hasonló esetekről, példaként a portugálok ünneplését hozta fel, amikor egy ember a pályán maradt. Az angol kapitány szerint sok ilyen esetben bizonytalanok a szurkolók, de még a játékosok is, nem tudják pontosan a szabályt. Nem olyasmi volt, amire előre készültek.

Már csak azért sem, mert az edzői stábbal direkt átnézték a szabálykönyv vonatkozó részeit, hogy ne kerüljenek hátrányba gólöröm esetén. Ezek szerint a játékosok nem voltak ilyen körültekintők, de nem tudja, miért próbálták meg. Annyi biztos, hogy ők tudták, addig nem lehet elvégezni a középkezdést, amíg a bíró engedélyt nem ad rá.

Anglia szombaton 16.00-tól játszik Belgiummal a harmadik helyért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?