Árpád
-2 °C
4 °C

Modric: A háború edzett minket ilyen keménnyé

GettyImages-998449048
2018.07.14. 14:43

Szombat délután, egy nappal a Franciaország előtti világbajnoki döntő előtt tartott sajtótájékoztatót Luka Modric, a horvát válogatott csapatkapitánya, aki elég furcsa kérdést kapott egy magát az 1990-es években haditudósítóként dolgozó újságíróként megjelölő embertől. Az újságíró arra volt kíváncsi, hogy a délszláv háború mennyiben járult hozzá a csapat összekovácsolásához.

A 32 éves Modric gyerek volt a háború idején, amiben megölték a nagyapját, neki pedig családjával együtt el kellett hagynia otthonát a háború elől menekülve. „Nem szeretek visszatérni ezekre a dolgokra. Ez már a múlt része” – felelt a kérdésre Modric, aki annyit hozzátett, hogy

Természetes, hogy ezek a dolgok hatással vannak az emberre. Ellenállóbbá tett minket, mind az embereket, mind a nemzetet.

Modric futotta eddig a legnagyobb távolságot a vb-n, összesen 63,03 km-t a horvátok eddigi hat meccsén, amiből három is hosszabbításban dőlt el.

Horvátország vasárnap 17 órától játssza története első vb-döntőjét Franciaország ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?