Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Pussy Riot berohant a pályára, leállt a játék a vb-döntőn

GettyImages-999467112
2018.07.15. 18:18

Egy rövid időre le kellett állítani a döntőt a futball-vb-n, mert többen is beszaladtak a pályára a második félidőben. A Franciaország-Horvátország 52. percében közvetlenül egy francia helyzet után történt az incidens. 

A berohanók közül az egyik megpróbált pacsizni a francia Mbappéval, a fiatal játékos vevő is volt erre. Egészen a középpályáig jutottak, mire sikerült leszerelni őket a biztonságiaknak, a mérkőzés a rövid megszakítás után rendben folytatódott. 

Később kiderült, hogy a berohanók a Pussy Riot tagjai voltak. 

A mostani futball-vb-n nem nagyon történt hasonló incidens, egy vb-döntőn meg pláne.

A Pussy Riot a Facebook oldalán ismerte el, hogy ők voltak a berohanók. Az akcióval azt akarták elérni, hogy engedjék szabadon a politikai foglyokat, és hogy ne kreáljának ok nélküli pereket magánszemélyek ellen. Elítélik, hogy közösségi médiában kiosztott lájkok miatt börtönöztek be embereket. Kiálltak a szabad politikai versenyért is.