Judit
3 °C
7 °C

A Pussy Riot berohant a pályára, leállt a játék a vb-döntőn

GettyImages-999467112
2018.07.15. 18:18

Egy rövid időre le kellett állítani a döntőt a futball-vb-n, mert többen is beszaladtak a pályára a második félidőben. A Franciaország-Horvátország 52. percében közvetlenül egy francia helyzet után történt az incidens. 

A berohanók közül az egyik megpróbált pacsizni a francia Mbappéval, a fiatal játékos vevő is volt erre. Egészen a középpályáig jutottak, mire sikerült leszerelni őket a biztonságiaknak, a mérkőzés a rövid megszakítás után rendben folytatódott. 

Később kiderült, hogy a berohanók a Pussy Riot tagjai voltak. 

A mostani futball-vb-n nem nagyon történt hasonló incidens, egy vb-döntőn meg pláne.

A Pussy Riot a Facebook oldalán ismerte el, hogy ők voltak a berohanók. Az akcióval azt akarták elérni, hogy engedjék szabadon a politikai foglyokat, és hogy ne kreáljának ok nélküli pereket magánszemélyek ellen. Elítélik, hogy közösségi médiában kiosztott lájkok miatt börtönöztek be embereket. Kiálltak a szabad politikai versenyért is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?