Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deschamps a harmadik, aki játékosként és edzőként is vb-győztes

GettyImages-52930309
2018.07.15. 19:58

Franciaország 1998 után másodjára lett világbajnok a horvátok 4-2-es legyőzésével: egy ember van, aki mindkét győzelemben kivette a részét: Didier Deschamps. 

A húsz évvel ezelőtti, hazai rendezésű vb-n a francia válogatott csapatkapitányaként ünnepelhetett világbajnoki címet, most pedig szövetségi kapitányként nyert. 

Ezzel a második olyan ember a vb-k történetében, akinek csapatkapitányként és edzőként is összejött a vb-győzelem. Korábban ez csak a német  Franz Beckenbauernek sikerült, aki 1974-ben játékosként, majd 1990-ben szövetségi kapitányként nyert vb-t.

A brazil Mario Zagallo is ott volt a válogatottjuk 1958-as és 1962-es világbajnoki győzelménél, majd edzőként 1970-ben vezette a brazilokat győzelemig, vagyis Deschamps mindössze a harmadik a futballtörténelemben, aki edzőként és játékosként is ünnepelhetett.