Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán: Nincs olyan ok, ami miatt ne érhetné utol a magyar a horvát futballt

2018.07.15. 17:47

Jó klubok nélkül nem lehet erős egy válogatott, mondta Orbán Viktor a világbajnoki döntő előtt adott interjújában a Nemzeti Sportnak.

A miniszterelnök már a horvátok döntőbe jutásakor azt mondta, hogy az kicsit a régió, tehát a magyarok sikere is, tízből kilenc magyar most is a horvátoknak szurkol. „Másfelől pedig az, hogy egy négy és fél milliós ország vb-döntőt játszhat, azt az örömhírt küldi nekünk, hogy ez lehetséges."

Nagy a lemaradásunk, de nem mozgunk más dimenzióban, senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot.

Orbán úgy véli, hogy két évtized kell ahhoz, hogy a magyar futball újra sikeres legyen. Ő 2006-ban alapította a Puskás Akadémiáját, tehát még 8-10 évre lehet szükségünk. „Ilyen lelkesítő esemény viszont kevés történt azóta, mint a horvátok döntőbe jutása, ami bizonyítja, hogy a pénz nem minden. Nagyon lelkes vagyok."

Orbán szerint a horvátok követendő példát adnak a magyaroknak. „A horvátok eredménye azt is üzeni nekünk, hogy a jó klubfutball nélkül a válogatott sem lehet jó, ez a kettő nem válik szét egymástól, talán az 1992-ben Európa-bajnok dánokén kívül nem tudok példát mondani arra, hogy erős klubok nélkül is lehet erős a válogatott."

A miniszterelnök azt mondta: a magyar futballban a Ferencvárosnak kellene rendszeresen ott lennie a legjobbak, tehát BL-főtáblán, és meg egy-két klubnak is fel kell zárkóznia mellé. Orbán úgy találta, hogy a Fradi jó meccset játszott a Maccabi Tel-Aviv ellen, a többi magyar klubnak pedig azt üzente, hogy igyanak vért.

Címlapkép: Yuri Kadobnov / POOL / AFP