Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több százezres tömeg fogadta a világbajnok franciákat Párizsban

GettyImages-1000216966
2018.07.16. 20:49

Délután 16.40-kor landolt a világbajnok francia válogatott repülőgépe a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren: a gépből először a szövetségi kapitány Didier Deschamps, majd a kupát szorongató csapatkapitány, Hugo Lloris bukkant elő.

A repülőtérről a Champs-Élysées-re vezetett az útjuk, ahol egy nyitott buszban kezdték meg az ünneplést a rájuk váró, szemmel láthatóan több százezresre nőtt tömeg előtt.

A reptérről bevezető úton több száz robogó vette körbe a buszt, az egész úton mindenki a győztes válogatottat köszöntötte dudálással.

Végül az elnök Emmanuel Macronnal folytatták az ünneplést, aki később ki is tünteti majd a válogatott tagjait a Francia Köztársaság Becsületrendjével.

Zágrábban is hősi fogadtatást kaptak az ezüstérmes horvátok, az ottani ünneplés pillanatait ebben a cikkünkben találják.