Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három vadászgép kísérte haza a horvát válogatott gépét

2018.07.16. 16:55

Hétfő délután rendben leszállt Zágrábban a vb-második horvát futballválogatott gépe, ami Moszkvából érkezett haza.

Olvasónk épp az egyik autópályán volt, amikor meglátta a repülőt, aminek három Mig-21-es vadászgép adott díszkíséretet. Elmesélte, a sztrádán szinte megállt a forgalom, a kocsik leparkoltak, az emberek dudáltak és integettek a futballisták gépének.

A horvátok 4-2-re veszítették el Franciaország ellen a döntőt, de otthon hősként ünneplik őket, mert az ország csapata korábban nem játszott vb-finálét.

Nem meglepetés, hogy Zágrábban óriási tömeg fogadta a válogatottat, hősként ünnepelték őket. Volt olyan, aki a Jellasics főtéren 12 órát várakozott, hogy jó helye legyen az ünneplésre, a válogatott megérkezéséig őket a a légierő legnagyobb büszkesége, a Vihar Szárnyai elnevezésű műrepülő-kötelék bemutatója szórakoztatta, illetve egy helikopter óriási horvát zászlót lógatva folyamatosan keringett a tömeg felett.

A válogatottat és a szövetségi kapitány Zlatko Dalicot eredetileg már hétfőn az elnöki palotába várták volna, hogy ott Kolinda Grabar-Kitarovic államfő kitüntetésben részesítse őket, de a csapat késése, illetve a zágrábiak óriási érdeklődése miatt ezt elhalasztották.