Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem Putyinnak loptak egy maradék vb-aranyat

2018.07.16. 13:43

Remek pillanatai voltak a 2018-as francia-horvát vb-döntő ünneplésének, ott volt afrancia elnök, Emmanuel Macron, aki nagyot ment a VIP-ben; a Vlagyimir Putyin kivételével mindenkit szanaszét áztató eső

és az érmeket osztó nő, aki látszólag zsebre rakott egy aranyérmet.

Gyorsan el is kezdett terjedni az összeesküvés-elmélet, hogy pont Putyinnak tette félre, aki egyébként is szeret sportrelikviákat elcsenni, és amúgy is pont hátranézett a nőre, mintha jelezné neki, hogy akkor azt tegye félre neki.

A dolog viszont nem ennyire kémfilmbe illő: a nő – aki egyes források szerint a FIFA, mások szerint a francia futballszövetség alkalmazottja – feladata volt, hogy Putyinnak adja sorban a franciák érmeit, és amikor látta, hogy még két érem van nála, a franciáktól viszont már csak a kapus Hugo Lloris áll sorba, félretette az érmet, nehogy elvesszen, írja a Metro.

Az egyes országok kérhetnek több érmet, mint a 23 fős keret és a vezetőedző, ami ugye 24 darab: egyéb stábtagoknak, sőt, a 23 fős vb-keretből kimaradó játékosoknak is adhatnak speciális esetben, ezért lehet, hogy maradt felesleg.