Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckenbauer: Már hárman vagyunk

2018.07.17. 11:37

Franz Beckenbauer gratulált Didier Deschamps-nak a francia futballválogatott világbajnoki címéhez, különösen ahhoz, hogy játékoskarrierje után már szövetségi kapitányként is a csúcsra ért.


A 49 éves francia edző a brazil Mario Zagallo és Beckenbauer után a harmadik, aki játékosként és kapitányként is világbajnok.

"Üdv a klubban. Most már hárman vagyunk. Talán valamikor találkozhatnánk" - idézte a Bild kedden a német legendát.

Deschamps akkor és most
Deschamps akkor és most

Beckenbauer 1974-ben nyert vb-t játékosként, 1990-ben kapitányként. Deschamps Franciaország mindkét világbajnoki címének részese volt, 1998-ban a pályán, csapatkapitányként, most a kispadról. Zagallo kétszer is világbajnok lett játékosként, 1958-ban és 1962-ben, 1970-ben már az ismét győztes brazilok szövetségi kapitánya volt.

"Elképesztő, hogy a világbajnokság hosszú történetében, 1930 óta ez ilyen ritkán sikerült" - mondta a duplázásról a 72 éves Beckenbauer. Megjegyezte, hogy többen próbálták - köztük az 1986-ban vb-győztes Diego Maradona -, de csak hármuknak jött össze. (MTI/Index)