Gusztáv
3 °C
7 °C

A Liverpool elleni mindkét BL-meccsről eltiltották a Bayern alapemberét

2019.01.11. 12:27

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága két Bajnokok Ligája-mérkőzésre eltiltotta Thomas Müllert, a Bayern München német támadóját. A 100-szoros válogatott Müller hiánya érzékeny veszteség a bajor csapat számára, amit jól mutat, hogy a labdarúgó egyetlen meccset leszámítva a Bayern összes találkozóján pályára lépett a mostani szezonban.

Az UEFA pénteki bejelentése szerint a világbajnok csatárt az Ajax elleni utolsó, igen emlékezetes és végül 3-3-s döntetlent hozó csoportmérkőzésen kapott piros lapja miatt büntették, amikor magasra emelt lábbal fejbe rúgta Nicolas Tagliaficót.

Müller tette egyértelműen nem volt szándékos, a német a labdát szerette volna felugorva, magasra emelt lábbal levenni, amikor beletalpalt a számára váratlanul felbukkanó ellenfele fejébe. Ugyanakkor a szituáció veszélyessége, a szabálytalanság felettébb látványos természete, illetve a megmozdulás felelőtlensége miatt a szövetség által kiszabott büntetés jogossága nehezen vitatható.

Mindez azt jelenti, hogy a 29 éves támadó nem játszhat a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő egyik összecsapásán sem. A párharc mérkőzéseit február 19-én és március 13-án rendezik, a visszavágó lesz Münchenben.

preview

(MTI)