Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Négyen voltak az üres kapura, mégsem tudták belőni

2019.01.14. 19:11

A portugál csapatokat a Portón és a Benficán kívül valószínűleg nem nagyon szokták követni az emberek, pedig vasárnap a bajnokságban bebizonyosodott, hogy néha érdemes, a Tondela játékosai ugyanis bebizonyították, hogy akkor sem garantált a gól, ha négyen vannak az üres kapu előtt a labdára.

Az eset a Chaves és a Tondela mérkőzésén történt, 1-0–s Chaves vezetésnél, rögtön a második félidő elején, amikor egy szabálytalanság után jó helyzetből lőhetett szabadot a Tondela. Xavier elég jól is találta el a labdát, de Filipe kapus hárítani tudott, a kezéről azonban kifelé pattant a labda, egyenesen Chicho Arango elé.

Azt hinné az ember, hogy innen lehetetlen nem belőni a labdát, főleg mert passzolhatott is volna a csatár, három másik csapattársa érkezett vele együtt a töküres kapu előtt. Ő végül a lövést választotta, de rettenetesen szerencsétlen mozdulattal kapott bele a labdába, ami így nemhogy gól nem lett, de még az érkező csapattársaknak sem volt jó, és végül a Chaves kirúgással jöhetett az akció után.

Arango joggal fogta a fejét a kihagyott helyzet után, főleg mert szűk tíz perccel később megint betalált a Chaves, öt perc múlva pedig piros lappal kiszórták a Tondela egyik védőjét, innen pedig már nem volt reális esélyük a győzelemre.

A hosszabbítás legvégén ugyanakkor egy tizenegyesből még szépített a csapat, de ennek így túl sok jelentősége már nem volt, maximum Arango érezte még rosszabbul magát a meccs után.