Elza
-4 °C
4 °C

Egyszerűbb lesz NB I.-es meccsekre járni

2019.01.15. 19:51

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökség egyszerűsíti a jegyvásárlást az OTP Bank Liga mérkőzéseire, és arról is döntöttek, hogy a következő szezonban is marad az  NB I. és az NB II. jelenlegi formája, írja az MTI.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a jövőben csak a kiemelt, vagy fokozott biztonsági kockázatú mérkőzéseken lesz kötelezettség a névre szóló jegyértékesítés. A meccsek többségén a rendező klubok dönthetnek arról, hogy működtetik-e a beléptető rendszert, és névre szólóan értékesítik-e a jegyeket, 

A szövetség leszögezte, ugyanez a szempont érvényes a saját eseményein, azaz a normál biztonsági minősítésű hazai válogatott mérkőzéseken szurkolói kártya nélkül lehet majd jegyeket venni.

Az MLSZ a szurkolási körülmények javulásával, valamint a komolyabb atrocitás nélküli elmúlt időszakkal indokolta a változtatást, amelyet a sporttörvény tavaly év végi módosítása tett lehetővé.

Az elnökség elfogadta az NB I. és az NB II. következő idényre vonatkozó versenykiírását, amelyekben nem történt változtatás.

Döntés született arról is, hogy a strandlabdarúgás teljes működése kikerül az MLSZ versenyrendszeréből, a sportág önállósodik.

Az elnökség beszámolót hallgatott meg a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság szervezésének előrehaladásáról. Az UEFA másfél év múlva történetének legnagyobb rendezvényét bonyolítja le a kontinens 12 országában, köztük Magyarországon a Puskás Stadionban, ahol három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek 2020 júniusában. A tornára összesen hárommillió szurkolót várnak a helyszíneken.