Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Budapesten letartóztatták a Ronaldo-botrányt kirobbantó Football Leaks tulajdonosát

2019.01.17. 00:26
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Budapesten letartóztatták a Ronaldo-botrányt kirobbantó Football Leaks tulajdonosát

A 30 éves portugál férfit nemzetközi akció keretében fogták el, hazája rendőrsége is megerősítette a hírt.

203 · Jan 17, 2019 12:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A portugál sajtó egybehangzó értesülései szerint szerdán Budapesten letartóztatták a közelmúlt legnagyobb futballbotrányainak kirobbantásában főszerepet játszó Football Leaks honlap portugál tulajdonosát, szerkesztőjét.

A Football Leaks keretében nyilvánosságra hozott, illetve egyes médiumokkal megosztott titkos dokumentumai alapján robbant ki többek közt az elmúlt évek legnagyobb visszhangot kiváltó botránya, Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügye is. A német Spiegel cikkében megfogalmazott állítások főként az ötszörös aranylabdás portugál futballsztár és az általa a vád szerint megerőszakolt modell, Kathryn Mayorga titkos peren kívüli egyezségén alapultak, amit Pintónak minden jel szerint sikerült megszereznie.

Rui Pinto
Rui Pinto

A Football Leaks tulajdonosának letartóztatásáról szóló információt a szerdai nap folyamán a portugál rendőrség hivatalos sajtótájékoztatón is megerősítette, amelyen bejelentették, hogy a „Cyberduna" kódnevű akció keretében, a magyar rendőrséggel együttműködve került sor a közismert álnevén „John"-nak hívott hekker letartóztatására.

A 30 éves portugál férfi, aki erasmusos hallgatóként költözött Pestre jó pár évvel ezelőtt, a portugál rendőrség szóvivője szerint nem tanúsított ellenállást. A szóvivő a portugál Record című lapnak elmondta, hogy a férfi jelenleg Magyarországon van előzetes letartóztatásban.

A portugál hatóságok szerint Magyarország három-négy hét múlva adhatja ki Pintót hazájának, ahol egyébként nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki ellene körözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a portugál klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.