Egészen valószínűtlen igazolást jelentett be az Barcelona

2019.01.21. 23:17

A Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy kölcsönben leigazolta Kevin-Prince Boatenget, az olasz Sassuolo 31 éves ghánai válogatott játékosát. A játékosra 8 millió eurós opciós jogot szerzett a Barcelona, amelyet a szezon végén aktiválhat a katalán csapat.

Boateng csak kedd reggel írja alá szerződését, ám az átigazolás tényét már mindkét csapat bejelentette.

A végtelenül hullámzó pályafutása során számtalan csapatban megforduló, akár csatárként is bevethető támadó-középpályás szerződtetése Ousmane Dembele sérüléséig fel sem merült, ám a francia több hétre kidőlt, Paco Alcacert pedig a Barca eladta a Dortmundnak, Malcolm pedig szintén távozhat a télen, így a katalánoknak hirtelen égető szüksége lett egy azonnal bevethető játékosra a poszton.

Ha ez az igazolás 8-10 évvel ezelőtt történik, senki nem lepődött volna meg különösebben, a karrierjét a Hertha BSC-ben kezdő, berlini nevelésű játékost hatalmas tehetségnek tartották pályafutása elején. Ezzel, mármint a tehetségével nem is volt baj sohasem, ám öntörvényűsége miatt sosem tudta igazán beváltani a hozzá fűzött reményeket a virtuóz megoldásaiért imádott, ugyanakkor felelőtlensége miatt gyakran nem igazán kedvelt labdarúgó.

Kevin-Prince Boateng a Hertha BSC után megjárta a Tottenham Hotspur, a Borussia Dortmund, a Portsmouth, a Milan, a Schalke 04, a Las Palmas, az Eintracht Frankfurt és  Sassuolo csapatát, legtovább a Milannal maradt egyhuzamban, 3 szezont, de a legtöbb helyen egy évig bírta csak. A listából is látszik, hogy erősen változó megítélésű játékosról van szó.

Boateng apai ágon féltestvére a németek világbajnok középhátvédjének, Jerome Boatengnek – ám ő 2010 májusában a ghánai válogatottat választotta, noha stabil tagja volta a korosztályos német válogatottnak. Ezért is okozott különösen nagy botrányt, hogy a Portmouth színeiben még abban a hónapban úgy lerúgta a Chelsea-ben játszó Michael Ballackot, hogy a németek vezére kihagyni kényszerült a 2010-es világbajnokságot, ami után már nem tudta visszaszerezni helyét a megfiatalított csapatban.

K-P Boateng a következő nagyobb megrökönyödést azzal váltotta ki, hogy 2011-ben, 24 évesen lemondta a válogatottságot, fáradtságra hivatkozva, ám később visszatért a csapatba, hogy aztán a 2014-es vébéről fegyelmezetlensége miatt kivágják a keretből, és hazaküldjék, alig egy órával a portugálok elleni csoportmeccs előtt.  • Hírek
  • Hírek