Albin
0 °C
10 °C

Sokszor vitázunk Dárdaival

2019.02.04. 13:29

Michael Preetz klubmenedzser azt szeretné, ha a tavaszi szezonban a Hertha BSC fejlődést mutatna. Ugyanezt várja a magyar vezetőedzőtől, Dárdai Páltól is.

"Nem akarom, hogy beletörődjünk abba: ahogy a korábbi években, úgy most is gyengébb teljesítményt nyújtunk majd a bajnokság második felében" - mondta a Kicker című sportlapnak Preetz.

"Időközben már jobb a csapatunk, és egy jobb csapattal más célokat is el lehet érni. És itt nem elsősorban a tabellán elfoglalt helyezésre gondolok, hanem a fejlődésre" - fogalmazott. A berlini klub jelenleg a kilencedik helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

A menedzser a trénertől, Dárdai Páltól is előrelépést vár.

Pál együtt fejlődik a csapattal és kell is, hogy ez így legyen. Még mindig fiatal edzőnek számít, aki már négy éve a posztján van. Figyelemreméltó szám

- mondta a 42 éves magyar edzőről Preetz, aki szerint a legfontosabb az, hogy mindig jelen legyen a megújulás képessége. Megjegyezte, hogy amíg látható a fejlődés, számára fontos a folytonosság a trénerposzton.

"Az előrelépés érdekében néha vitázni is kell" - Preetz elárulta, hogy Dárdaival gyakran különbözik a véleményük, de ezt nem a nyilvánosság előtt oldják meg.

"Sokszor vitázunk, de nyílt véleménycsere nélkül nincs fejlődés"

- mondta a klubmenedzser.

A Hertha BSC szerdán játssza következő mérkőzését, a Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bayern Münchent fogadja. (MTI/Index)