Kornélia
1 °C
14 °C

Repülőt imitálva gyalázták Salát a Southampton szurkolói

2019.02.10. 12:12 Módosítva: 2019.02.10. 12:16

Szombaton először játszott a Cardiff City azóta, hogy bebizonyosodott, Emiliano Sala holttestét találták meg azon a repülőn, amire múlt vasárnap bukkantak rá a tenger fenekén. A walesi csapat felé az egész futballvilág kifejezte a részvétét a tragédia miatt, a Southampton elleni meccsen azonban két szurkoló együttérzés helyett repülőt imitálva gyalázta az argentin játékos emlékét – írja a BBC.

A szurkolókat a biztonságiak kiemelték a lelátóról, a klub pedig hivatalos állásfoglalásában azt írta, az effajta viselkedésnek nincs helye a futballban, és nem is fogják megtűrni a stadionjukban.

Azt is hozzátették, hogy a szurkolókat már a meccs alatt átadták a rendőröknek, akik felvették az adataikat, és kiemelték, a továbbiakban is együttműködnek majd a hatóságokkal, hogy megtaláljanak mindenkit, aki tiszteletlen mozdulatokkal hergelte a Cardiff szurkolóit.

Mint írták, minden érintettel szemben rendkívül szigorúan fognak eljárni, és valószínűleg életük végéig kitiltják őket a stadionból.

A meccset egyébként a Cardiff nyerte meg Kenneth Zohore utolsó pillanatban szerzett góljával, amiről Neil Warnock vezetőedző csak annyit mondott, hogy győzni akartak Saláért, és nagyon büszke a csapatára, amiért ez össze is jött.