Hajnalka
3 °C
12 °C

Dárdai már játékoskorában olyan volt, mint egy hadvezér

2019.02.13. 10:35

A Mönchengladbach elleni idegenbeli bravúr, 3-0-ra verték a második helyezett csapatot, után a 31 pontot gyűjtő Hertha mindössze két pontra került a hatodik, Európa Liga-indulást jelentő helytől.

A Morgenpost megnézte a berliniek edzését, ahol azt tapasztalta, hogy Dárdai Palkó maradt kint legtovább a pályán, amikor a többiek már az öltözőben ültek, ő még akkor is gyakorolta a szabadrúgásokat, beadásokat. Pluszmunkát végzett, idén még nem került egyszer sem a pályára, a kispadra is csak legutóbb 

A csapatban nagy a konkurenciaharc, a sérültek kezdenek visszatérni, a válogatott balhátvéd, Marvin Plattenhardt csak csere volt a hétvégén, a csapatkapitány, Vedad Ibisevic is a kispadon kezdett. A másik csatárról, Davie Selkéről azt mondta a sportigazgató, csak idő kérdése, mikor kap meghívót a válogatottól.

13 fordulóval a vége előtt megint lehet álmodozni, és tervezgetni, hogyan érhet a csapat a nemzetközi kupaindulást jelentő hatodik hely közelébe. 

Most éppen Huub Stevens hozta szóba, aki korábban volt a csapat edzője. Elmondta, hogy milyen jól dolgozik együtt Michael Preetz és Dárdai Pál, és hogy hagyni kell időt nekik, mert valami jó dolog van készülőben.

"Bízom benne, hogy a berliniek ott lesznek a hatodik helyen. Amikor Pál edzője voltam, már akkor is úgy gondolkodott a pályán, mint egy edző. Olyan volt, mint egy hadvezér.

Az nem véletlen, hogy a freiburgi Streich mögött ő a második legrégebb óta hivatalban lévő edző a ligában, és még van jó néhány éve Berlinben, mert jól dolgozik.

Öröm nézni a Hertha fejlődését, mert jelentős érdemei vannak ebben"

- magyarázta a 65 éves szakember.

Stevenst egyébként Dárdai pár éve még magyar kapitánynak is el tudta volna képzelni, felírta a nevét Csányi Sándornak.

A Herthára szombaton újabb kemény megmérettetés vár, mert a Werder azon csapatok közé tartozik, amelyet még egyszer sem vert meg. Ráadásul az előző három meccsen az Olimpiai Stadionban nem nyertek, ehhez jött még a Bayern elleni hosszabbításban elveszített kupameccs.

A szombati meccsnek tehát nem kis tétje van.

Az ötvenedik győzelme után az Indexnek arról beszélt, min múlik, hogy edzősködése alatt először egy szuper tavaszt produkáljanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!