Franciska, Fanni
-4 °C
7 °C

Benzema már nem reménykedik, hogy újra válogatott lehet

2019.02.17. 16:20

Karim Benzema nem reménykedik abban, hogy visszatérhet a francia labdarúgó-válogatottb. „Nem leszek bolond, és mondom azt, hogy várok a válogatott visszatérésemre" – fogalmazott a Real Madrid 31 éves csatára, aki a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt került ki a nemzeti csapatból. Benzema azt mondta, tudja, hogy „megvan a csapat, amely világbajnok lett, új generáció alkotja, fiatal új játékosokkal, és ez rendben van így". Hozzátette: sok sikert kíván a válogatottnak.

Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és azt állította, hogy a birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatása után szabadon engedték. Azonban Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában, írja az MTI.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a válogatottban, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett. 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. Így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint a tavalyi, francia győzelemmel végződött oroszországi világbajnokságról is lemaradt.