A walesi kapitány nem számol a magyar válogatottal az Eb-selejtezőkön

2019.02.18. 21:08

A walesi kapitány egyértelművé tette, hogy csak a szlovákokat tekinti ellenfélnek a csoport második helyéért várható versenyben a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőin.

Ryan Giggsszel, a magyar labdarúgó-válogatottal egy selejtezőcsoportban lévő walesi válogatott szövetségi kapitányával az angol Guardian jelentetett meg egy hosszabb interjút hétfőn. A legendás szélső a pályafutását követően edzőként folytatta, a Manchester Unitednél Louis van Gaal segítője volt, és a holland edző őt akarta utódjának. Mourinho érkezésével viszont neki is távoznia kellett a klubtól, hogy aztán másfél évvel később a walesi válogatott kapitányává nevezzék ki Chris Coleman pótlására.

Giggs a többek közt Budapesten is megrendezésre kerülő 2020-as Európa-bajnokság márciusban induló selejtezői kapcsán is elmondta véleményét.

Giggs a jó kezdés fontosságát hangsúlyozta ki, amikor a sorozat március 24-i, Cardiffban játszott nyitómeccséről kérdezték, amin Szlovákia lesz Wales ellenfele.

„Jó kezdésre van szükségünk a legfőbb riválisunkkal szemben, mert azt gondolom, hogy a horvátok mögött köztünk és a szlovákok között dőlhet el a második hely sorsa."

„Új kapitányuk van, de a játékosaik tehetségesek, Marek Hamšík pedig kimagaslik közülük, nemrég döntötte meg Maradona gólrekordját a Napoliban. Szóval a nyitómeccsünk Szlovákia ellen nagyon nagy meccs lesz."

Marco Rossi csapata persze sokat tehet azért, hogy Giggs komolyabban vegye a jövőben. Ehhez az kellene, hogy a selejtezőket épp Szlovákiában kezdő magyar válogatott bravúrt érjen el március 21-én, három nappal a Wales–Szlovákia előtt.

A walesiekkel június 11-én találkoznak először a magyarok.

(via Csakfoci)  • Hírek
  • Bankszámla