Elemér
0 °C
10 °C

Liverpool-Bayern, Lyon-Barcelona: felejthetetlen 0-0-k a BL-ben

2019-02-19T201414Z 935984265 RC17E28B3640 RTRMADP 3 SOCCER-CHAMP
2019.02.19. 23:37

Sosem verte meg a Lyon a Barcelonát, hat meccset játszottak a keddi BL-nyolcaddöntőig, a hetediken sem sikerült, viszont ki sem kaptak: .

Elkezdhetnénk felsorolni a helyzeteket tételesen, de a főszereplők a kapusok voltak, illetve hát inkább a hibák.

A Barca huszonötször lőtt kapura, de csak ötször talált kaput,

a Lyon ötször próbálkozott, kétszer kellett védenie Ter Stegennek.

A Barcelona második félidős fölényét jelzi, hogy mindkét védése a meccs elején volt. Előbb Aouar lövését tolta ki a bal alsóból, majd Terrier bődületes bombáját sikerült a lécre kaparnia, aztán a lehulló labdát összeszedte.

A Barcelona ott folytatta, ahol szombaton, a Valladolid elleni bajnokin abbahagyta. Ott egy Messi-büntetővel 1-0-ra nyertek, de akcióból úgy tíz helyzetet kihagytak. Semmi nem változott, Dembelé és Luis Suarez jártak élen, de Messi is lőtt mellé vagy védte a próbálkozását a kiváló Anthony Lopes.

Lyon-Barca 0-0

A Lyon több másik védekező játékosát is ki kell emelnünk: Ndombele, a középhátvéd Denayer és a balhátvéd Ferlan Mendy is hibátlan volt. Támadóik közül csak Bertrand Traore jelentett veszélyt, Depayt könnyen hatástalanították a vendégek. A szünet után hamar el is apadtak a lyoni próbálkozások.

Ennek ellenére kiváló meccs volt és nagyon feszült, egy gól a levegőben volt, és érezni lehetett, ha azt valaki megtalálja, besöpri a győzelmet. Végül nem találta meg senki, így a visszavágó dönt majd, amin a Lyon valamivel jobb helyzetben van:

döntetlennel továbbjuthat, míg a Barcelonának nyernie kell, ha be akar kerülni a nyolc közé.

A Lyon utazhat is az ikszre, ebben a BL-szezonban zsinórban hatodik döntetlenjüket játszották, ami Bajnokok Ligája-csúcsbeállítás, és egy hetedik, gólos iksz nem csak rekorddöntést, de negyeddöntőt is érne.

Messiék egyébként talán az argentin korszakában sosem látott gólínségben vannak:

utóbbi három meccsükön, azaz 270 perc alatt 1 gólt szereztek, azt is büntetőből.

Suarez borzalmas formában van, Messi is erősen formán kívül, Dembelén látszik, hogy kihagyott majdnem három hetet, a többiekben meg még annyi gólveszély sincs, mint bennük.

A Lyon így reményekkel utazhat a visszavágóra, igaz, az három hét múlva lesz.

Szinte hihetetlen, de a nap másik, még nagyobb rangadója, a lett - nagyon hasonló, de azért kevésbé kiélezett mérkőzésen.

A meccs lassan indult be, a 10. perc után pörögtek fel a dolgok. Először Szalah előtt adódott egy helyzet, amit Neuernek kellett védenie, majd rögtön ezután Alissonnak volt dolga Lewandowski közelről leadott lövésénél, de volt egy elég jó kísérlete Manénak és Comannak is.

Liverpool vs FC Bayern 0-0

Az első félidő nagyjából így is telt el: egymás után jöttek a kisebb-nagyobb lehetőségek, de egyik sem okozott igazán veszélyt, amit jól mutat az, hogy az

EGÉSZ MECCSEN MINDÖSSZE HÁROM KAPURA TARTÓ LÖVÉST PRODUKÁLT A KÉT CSAPAT.

A második félidőben már helyzetek sem akadtak, 1-2 távoli, kaput nem találó lövést leszámítva kissé unalmassá vált a mérkőzés, és a színvonal sem volt a legmagasabb. Egészen a 85. percig kellett várni a játékrész első és mint később kiderült, egyetlen komoly helyzetére: Mané bújt ki ügyesen a védők közül, kapura fejelt, de Neuer bravúrral védett.

Ahogy a Lyon, úgy a Liverpool is kis előnybe került a visszavágóra, gólos müncheni iksszel ők mennek tovább.