Barbara, Borbála
1 °C
8 °C

Sosem látott futballszuperkupa-lebonyolítást akarnak a spanyolok

2019.02.19. 13:21

Jelentős változáson eshet át a spanyol futballszuperkupa: az új elképzelés szerint négycsapatos torna lenne, amit Spanyolországon kívül rendeznek meg.

Tavaly a spanyol szövetség évtizedes hagyományokkal szakított, kettő helyett egy mérkőzésen dőlt el a trófea, ráadásul külföldön: az FC Barcelona a marokkói Tangerben győzte le a Sevillát.

Az újabb módosítás terveit a spanyol szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, még a közgyűlés elé kell terjeszteni a tervezetet, amely alapján

a Király Kupa két döntőse, valamint a bajnokság első két helyezettje vehetne részt a tornán.

Rubiales elképzelései szerint a bajnok a kupadöntőssel, míg a kupagyőztes a bajnoki másodikkal mérkőzne meg a finálé előtt, és a módosítás már a következő szezonban életbe lépne, vagyis augusztusban már megrendeznék a négyes döntőt.

Arról nem beszélt, mi történik, ha a bajnokság első két helyén a két kupadöntős végez. Idén ez már szinte biztosan nem fordulhat elő, mert a Real és a Barca összekerült a kupa elődöntőjében, az Atletico Madrid pedig már korábban kiesett a sorozatból. Jelenleg ez a három csapat áll a bajnokság első három helyén.

A tavaly május óta hivatalban lévő Rubiales korábban ellenezte, hogy külföldön tartsanak spanyol bajnoki mérkőzéseket, többek között az ő ellenállása miatt hiúsult meg a Miamiba tervezett Girona-Barcelona meccs januárban. (MTI/Index)