Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Buffon legcikibb szabadgólját kapta, Di Maria a legnagyobbat lőtte

2019.02.21. 10:00

Hiába a BL-szerda, a Paris Saint-Germain játszott a Bajnokok Ligája meccseivel egyidőben, a Montpellier-t fogadták a francia bajnokságban. Nagyon meg is verték, 5-1-re, enyhe szépséghiba, hogy csak két gólt lőttek ők.

Kurzawa fejesébe és Di Maria bődületes szabadrúgásgóljába nem lehet belekötni, az argentin tökéletes lövésével vezettek 2-1-re.

A kettő között ők is kaptak egy szabadrúgásgólt, kissé kínosat, ugyanis Gianluigi Buffon benézte Mollet rövid felsőre csavart labdáját, és a vonal mögül ütötte ki. Szabad szemmel fel sem tűnt a hiba, a gólkamera viszont résen volt, és jelzett a bírónak, a labda bent volt.

Innen a Montpellier nagyon segítőkésznek bizonyult, szerzett két teljesen tiszta öngólt - bár az elsőt a párizsi Nkunkunak írták be - , és eldöntötte a meccset a PSG javára. 4-1-re mentek, amikor Mbappé is betalált, ám szinte biztos, hogy ez a labda sem jut a kapuba, ha ném ér bele szerencsétlenül a 41 éves Hilton, aki korábban a második öngólt vétette.

A PSG-nek jól megy, mióta a múlt héten idegenben verte meg a Manchester Unitedet a BL-ben, hétvégén St. Etienne-ben nyertek egy nagy Mbappé-góllal, majd most jött ez az 5-1. Mindhárom meccset Neymar és Cavani nélkül tudták le.

A PSG úgy vezeti 15 pont előnnyel a bajnokságot, hogy eggyel kevesebb meccset játszott az üldözőinél, a Montpellier 27 pont hátránnyal a 6.