Beckham szobrát győzelemmel ünnepelték Los Angelesben

2019.03.03. 08:43

A Los Angeles Galaxy stadionjánál a szezon első meccse előtt leleplezték David Beckham szobrát. Az angol középpályás 2007 és 2012 között volt a klub játékosa, de eközben a Milannál is szerepelt kölcsönben.

A 43 éves Beckham meghatódott, hiszen ez most mégsem olyan pillanat volt az életében, mint mikor az alsónadrágját reklámozta, most a pályán eltöltött évekre emlékeztek egy jellegzetes mozzanatával.

A nem túl jól sikerült futballista szobrok időszakában – elég csak Ronaldo megörökítésére gondolni –, ez még egy viszonylag jól sikerült darab, bár inkább nem is foglalnék állást, tessék szavazni róla.

Ez egy jó szobor?

Az egész procedúra később kezdődött amúgy, mert Beckham hozott magával egy kis esőt, hogy otthonosabban érezze magát. Általában tízre teszik a csapadékos napok számát a városban, kora délután egy kisebb vihar is volt, aztán mindez varázsütésre elmúlt, ahogy közeledett a meccs kezdésének időpontja.

Beckham udvariasan megköszönte mindenkinek, ahogy az ilyenkor lenni szokott, de érződött a szavaiból, tényleg jól érezte magát a városban, és arról is mondott pár szót, hogy az ország milyen sokat tesz a futballért. És milyen csodás lenne, ha a következő Messi innen kerülne ki. Beckham jövőre már tulajdonosként is részt vesz az amerikai futballbizniszben, Miamiban.

A Galaxy a 96-os ligaalapítás óta rekordbajnok, Ibrahimovic bevállalta, hogy vállal még egy évet, ezért találkoztam legalább nyolc svéddel, és rengeteg a mexikói mezes férfival, de ott volt az ecuadori zászló is a stadionban, a perui mellett.

A meccs tűzijátékkal kezdődött, miután egy kislány elénekelte a himnuszt. Csak egy pillanatra futott át a fejemben, hogy itt a klub szervezi a tűzijátékot, és mire befejeztem volna a gondolatot, azt láttam, hogy Nikolics a kispadon kezd a Chicagóban, mert harmadik gyerekének születése miatt késve csatlakozott a csapathoz, és az edző Sapong játéka mellett döntött.

Nem is rosszul, mert a második félidő elején egy kapitális védelmi hibát kihasznált. Az előnyben lévő vendégcsapat bevághatta volna a második gólt, de sorra hagyták ki a helyzeteket, az előrehúzódó Steres viszont a kapuba bólintott. Tíz perccel a vége előtt pedig az addig nem túl energikusan mozgó Ibrahimovic egy fejessel eldöntötte a meccset, jöhetett megint egy csomó konfetti, ahogy a góloknál szokás ebben a stadionban. Hollywoodra amúgy az eredményjelző feletti felirat is emlékeztet.

Ibra nevét háromszor skandálta a tömeg, ez a kegy csak neki jár, Steres csak egyszer kapta meg ezt a jutalmat. 

A magyar szinthez képest pörgős meccset egy kis szerencsével nyerte meg a Galaxy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla