Csúnyán elrontották Dárdai születésnapját

2019.03.16. 20:52

Egészen hihetetlen mérkőzésen a Dortmund Berlinben győzte le 3-2-re a Hertha BSC-t. Dárdai Pál csapata 2-1-re vezetett, a végét kilenc emberrel fejezte be. Nem ilyesmire számíthatott a magyar edző a 43. születésnapján.

Tényleg fantasztikus volt, ahogy a meccs alakult. Már a 4. percben vezetett a berlini csapat. Kalou talált a kapuba, a kapusról kipattanó labdát kotorta be közelről.

Csak tíz percig örülhetett az amúgy teljesen megtelt Olympiastadion berlini része. Delaney passza megpattant Rekik lábán és Jarstein kapus fölött a hálóba hullott.

A Dortmund jött feljebb és voltak biztató lehetőségei, de megint a Herthánál volt az előny. Egy beadásnál az egyik vendégvédő kezét találta el a labda, a bíró gondolkodás nélkül 11-est ítélt, és Kalou berúgta.

A gól utáni percek megint a Dortmundé voltak, ők kezdhették a második félidőt is, és nagyon hamar jött az újabb egyenlítés. Balról jött a szöglet, Zagadou pedig egy védővel a nyakán befejelte.

Ami a 2-2 utáni percekben jött, arra nehéz szavakat találni, hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe. Ha ebben az időszakban négy gól esik, az sem lett volna meglepetés.

Dárdai egyre idegesebben rohangált fel-alá, hol a játékosainak üvöltött valamit, hogy a negyedik bírónál próbált igazságot találni. A hajrát cserék vezették fel, aztán a berlini Torunarigha ostoba szabálytalansága. Lemaradt emberéről, csak lerántani tudta, pedig már volt egy sárgája. Lett még egy. A Hertha pedig tíz emberrel próbálta túlélni az utolsó öt percet.

Nem sikerült. A végig kiválóan játszó Jadon Sancho csapata be az egyik berlini védőt. Az egész meccsen labdához is alig érő Marco Reus elé játszott, aki a hosszúba lőtte. A gól után reklamáló Vedad Ibisevic is kiharcolt magának egy piros lapot, így végül pocsékra sikeredett Dárdai szülinapja.

Hertha-Dortmund  • Tippek
  • Csok