Hárommeccses eltiltást kapott Király Gábor

2019.03.20. 22:22 Módosítva: 2019.03.20. 22:23

Három bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott az MLSZ fegyelmi bizottságától a Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor, miután múlt szombaton rövid idő alatt két sárgát reklamált ki magának csapata Fradi elleni meccsén – írja az MTI.

Király az első hazai gól után kezdett el reklamálni, mert szerinte az FTC két játékosa is lesen állt Lovrencsics Gergő lövésénél, a közvetlenül előtte álló Gorriarán pedig kifejezetten zavarta is őt a védésben. Karakó Ferenc játékvezető nem osztotta a véleményét, először sárgát adott a magyar válogatottsági csúcstartónak, majd mivel tovább reklamált, ki is állította.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága végül azért tiltotta el három bajnoki meccsre a kapust, mert a bírói jelentés szerint sértő kifejezést használt a bíróra, a kapus viszont azt nyilatkozta, hogy egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.

Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, ahol Király Gábor is elmondhatja a véleményét.

– mondta az esettel kapcsolatban Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Az egész egyébként azért különösen érdekes, mert a felvételek segítségével azóta bebizonyították, hogy Királynak volt igaza, valóban lesen álltak a hazai futballisták, és Szabó Zsolt egykori FIFA-játékvezető is elismerte, hogy szabálytalan volt a találat. Király jelen állás szerint a Puskás Akadémia és az MTK elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokin nem védhet.

A válogatott csúcstartó kapusnak egyébként nem ez volt az utóbbi időben az egyetlen érdekes megmozdulása, ezeket ebben a cikkben szedtük össze:

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla