Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Cardiff City: Sala szerződése érvénytelen

2019.03.26. 09:33

A Cardiff City szerint érvénytelen volt a repülőgép-balesetben meghalt Emiliano Sala szerződése, így nem kell kifizetnie a játékos 17 millió eurós átigazolási díját a Nantes-nak. Az ügyet a Fifa vizsgálja.

A Nantes már február 5-én levelet küldött a walesi klubnak, amelyben jelezte, ragaszkodik a transzferdíjhoz. A Cardiff vezetősége jogi úton vizsgálta meg annak lehetőségét, hogy ne kelljen a teljes összeget átutalni a halott játékosért.

A walesi klub azzal érvel, hogy Sala a halálakor nem volt jogosult arra, hogy a Premier League-ben játsszon:

a liga szerint a játékos szerződése szabálytalan volt, mert bizonyos ügynöki járulékokat nem a megfelelő módon rendeztek, így Sala akár szabadon is igazolhatott volna másik csapathoz. A Premier League visszadobta a szerződést, hogy módosítsák az elvártak szerint. 

Mivel Sala meghalt, mielőtt módosítani lehetett volna, nem teljesültek az átigazoláshoz szükséges feltételek.

A Nantes reagált: részükről minden az előírások szerint történt, a Fifa regisztrálta a Sala-transzfert, az pedig nem a francia egyesület gondja, ha a Cardiff nem tudott megfelelni a PL szabályainak.

A Cardiff City klubrekordot jelentő 17 millió euróért igazolta le Emiliano Salát január 19-én, de az argentin játékos gépe a megegyezés után két nappal eltűnt a La Manche csatorna fölött. Holttestét február 4-én találták meg

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport