Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Június 12-től lehet jegyet venni az új Puskásba

2019.03.27. 15:59

Egy évvel a rajt előtt, június 12-én kezdődik a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság jegyigénylési folyamata, írta az MTI. Az európai szövetség honlapja szerint első körben július 12-ig igényelhetnek belépőket a drukkerek. Minden jegyet sorsolás útján osztanak ki, a belépőkhöz jutás esélye független a jegyigénylés időpontjától.

A jegyek többsége a jegyigénylés időszakában talál gazdára, a tornához közeledve már csak korlátozott számú jegy lesz elérhető.

Csak azok a szurkolók kaphatnak belépőket, akik megfelelnek az adott csapat nemzeti labdarúgó szövetség előírásainak. A sorsolás nyertesei augusztusban vásárolhatják meg belépőiket, az Eb-re kvalifikált csapatok drukkerei decemberben jelentkezhetnek újra.

Az UEFA még 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike azon tizenkét városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntőt és három csoportmérkőzést rendeznek a magyar fővárosban, az egykori Népstadion helyén épülő, 68 ezres Új Puskás Ferenc Stadionban.

Az Eb-re kijutó 24 válogatott 51 mérkőzéses sorozata 2020. június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-i döntőnek London ad otthont.