Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Odaszúrtak a szurkolók Dárdainak a súlyos kudarc után

2019.04.01. 10:43

A Hertha váratlanul súlyos vereséget szenvedett szombaton a Lipcse ellen (0-5), amelyik így biztosan őrzi harmadik helyét a Bundesligában. A berliniek azonban a tizedik helyen állnak, 40-44-esre módosult a gólarányuk.

2017-ben Dárdai a századik meccsén nagy győzelmet ért el ugyanebben a stadionban, most viszonyt legnyomasztóbb meccsét élte át a 43 éves magyar edző.

Hétfőre megadta a csapatnak a szokásos pihenőnapot, ő viszont a Morgenpostban értékelte a meccset. Nem tetszett neki a csapat hozzáállása, nem érezte a szükséges feszültséget sem csütörtökön, sem pénteken.

"Arra jó volt ez a meccs, hogy ne álmodozzunk, a nemzetközi kupaszerepléssel álmainkat lezárhatjuk.

Matematikailag még lenne esélyünk, de nem nyertünk zsinórban három meccset a szezonban, úgy pedig nehéz.

Időszerű lesz felébrednünk. Túl sok pontot hagytunk el, a fiatal játékosok beépítésének megvan az ára. A fiatalok hajlamosabbak a hibákra"

- magyarázta a szakember.

Jarstein kapuson és a középhátvéd, Niklas Starkon kívül a többiek csak a cipőjük mellett álltak, ami nem megengedhető.

Úgy gondolta, most a senki földjén vannak, a tizedik helyen, hiszen felfelé nehéz mozdulniuk, és a kieséstől sem kell félniük. Őszintén kell viszont beszélnie a játékosokkal, mindenképpen meg fogja őket hallgatni, mert szombaton a viszonylag jó formában lévő Düsseldorf vár rájuk, vagyis nem egy könnyű meccs.

Michael Preetz sportigazgató abban reménykedett a szezon elején, hogy jobb és eredményesebb lesz a Hertha tavasszal, mint ősszel. Vagy legalábbis 24 pontot összekapar valahogy, amennyit ősszel.

Idén tavasszal eddig csak 11 pont jutott a csapatnak, vagyis egy komoly hajrá kellene ahhoz, hogy a Preetz által vágyott célt teljesítsék.

Dárdai nem tud arról, hogy Preetz hivatalosan is megjelölte ezt az elvárást, az ő meglátása 20 pont volt, ezt januári interjúnkban is hangoztatta.

Úgy gondolja, élvezi a sportigazgató és az elnök bizalmát is, a szurkolók azonban már feltették a kérdést az immerhertha.de oldalon, hogy valamennyi érdeme elismerése mellett megfelelő edző-e arra, hogy továbbfejlessze a csapatot.

A szezon után távozó másodedző Rainer Widmayer azt nyilatkozta, nem törhetnek meg, és azt a csapatot szeretnék viszontlátni, amelyik még szeptemberben legyőzte a Bayernt. A legutóbbi három (Freiburg, Dortmund, Lipcse) meccs 3-10-es gólkülönbsége viszont riasztó.