Paulina
20 °C
35 °C

Agyonverték Németh Krisztián Kansas Cityjét a mexikóiak a BL-ben

2019.04.05. 09:06

Bár a Sporting Kansas Citynél előzetesen abban reménykedtek, hogy képesek lesznek nyílttá tenni a párharcot a mexikói Monterrey ellen, a keretében három magyart is foglalkoztató észak-amerikai klub hatalmas pofonba szaladt bele a CONCACAF Bajnokok Ligája elődöntőjének első, idegenben játszott mérkőzésén.

Németh Krisztián és César Montes küzdenek fejjel a labdáért a Sporting KC-Monterrey mérkőzésen Mexikóban 2019. április 4-én
Németh Krisztián és César Montes küzdenek fejjel a labdáért a Sporting KC-Monterrey mérkőzésen Mexikóban 2019. április 4-én
Fotó: Azael Rodriguez / Getty Images Hungary

A meccsen a Baráth Botond, Sallai Dániel, Németh Krisztián hármasból csak utóbbi játszott, a támadó a 80. percig volt pályán.

Bár a Sporting megpróbált bátran kezdeni, a Monterrey Dorlan Pabon 7. percben szerzett góljával hamar felvázolta az este forgatókönyvét. Pablon találatát alig hét percre rá követte Hurtadóé, így már kettővel ment a hazai csapat, mindkét gólt Rogelio Funes Mori megmozdulása készítette elő.

Ezt követően a Sporting egészen az 55. percig tartotta magát, ekkor azonban Jesus Gallardo meglőtte a hazaiak harmadik gólját. Az igazi katasztrófa még csak ezután jött: a 70. percben Nicolas Sanches értékesítette a Hurtado által kiharcolt büntetőt, majd alig öt percre rá Pablon belőtte a Monterrey ötödik gólját, beállítva az 5-0-s végeredményt.

A visszavágót jövő csütörtökön játsszák Kansasban, ám Némethék a becsületük visszaszerzésén túl már nem sok mindenben reménykedhetnek azon a meccsen.

A mérkőzés összefoglalója: