Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Ismét a kizárás szélén az AC Milan

2019.04.10. 17:17

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play szabályok megszegése miatt ismét vizsgálódik az AC Milannál, írta az MTI.  Az UEFA december közepén már elmarasztalta a milánói klubot, melynek akkor 2014 és 2017 közötti időszakra eső gazdálkodását ellenőrizték. Ezúttal a 2017 utáni pénzügyi mérlegeket vizsgálja felül a szervezet.

Négy hónapja az európai szövetség 12 millió euróra büntette az AC Milant, az olasz klubnak emellett 2021. június 30-ig eleget kell tennie a szervezet által támasztott gazdasági előírásoknak. Ezek legfontosabb eleme, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A decemberi büntetésben az is szerepelt, hogy a Milant egy évre kitiltják a nemzetközi kupaporondról, amennyiben az előírásoknak nem tud megfelelni.

Az UEFA hasonló ok miatt már kizárta a Milant az Európa-ligából a mostani szezonra, de a klub sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A piros-feketék így indulhattak a második számú európai kupasorozatban, melyben azonban nem jutottak tovább a csoportkörből.