János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bíró mikrofonja leplezte le Diego Costát

2019.04.12. 13:19

Az atleticós Diego Costát csütörtökön tiltotta el a spanyol futball-liga 8 meccsre, mert a Barcelona elleni, szombati bajnokin piros lapot kapott:

  • 4 meccs, mert trágár szavakkal inzultálta a bírót
  • 4 meccs, mert már kiállítottként rángatta a bíró karját, hogy az ne adjon sárgát a reklamáló csapattársainak.

A játékos és klubja azzal védekezett, hogy Gil Manzano játékvezető félreértette őt, ugyanis ő a saját anyját szidta, és nem a bíróét. A spanyolban e bizonyos mondat - puta madre - előtt egy hang lehet a különbség az enyém és a tiéd között, így ez elméletileg tényleg megtörténhetett.

Pillanatokra még ennél is közelebb hajolt Diego Costa Gil Manzanóhoz
Pillanatokra még ennél is közelebb hajolt Diego Costa Gil Manzanóhoz

Ezen a ponton két állítás ment egymásnak, a fegyelmi bizottság ezért bizonyítékul a bíró headsetjét hívta segítségül, amivel a partjelzőivel és a videóbíróval tartja a kapcsolatot, és amellyel rögzítettek mindent, amit ő a meccsen mondott. A bizonyítás nem volt nehéz, ugyanis Diego Costa olyan közel hajolt a bíró arcához, hogy az ő szavai is simán behallatszottak.

A visszahallgatottak pedig a bírónak adtak igazat

- áll a Gazzetta.it pénteki cikkében.

Az Atletico ugyan fellebbezett a 8 meccs ellen, de ezen a ponton elég kevés esélyük van csökkentetni az eltiltást. Ha marad a 8 bajnoki, a brazil születésű támadó még a következő szezon első bajnoki mérkőzésén sem játszhat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!