Timót, Xénia
2 °C
6 °C

A bíró mikrofonja leplezte le Diego Costát

2019.04.12. 13:19

Az atleticós Diego Costát csütörtökön tiltotta el a spanyol futball-liga 8 meccsre, mert a Barcelona elleni, szombati bajnokin piros lapot kapott:

  • 4 meccs, mert trágár szavakkal inzultálta a bírót
  • 4 meccs, mert már kiállítottként rángatta a bíró karját, hogy az ne adjon sárgát a reklamáló csapattársainak.

A játékos és klubja azzal védekezett, hogy Gil Manzano játékvezető félreértette őt, ugyanis ő a saját anyját szidta, és nem a bíróét. A spanyolban e bizonyos mondat - puta madre - előtt egy hang lehet a különbség az enyém és a tiéd között, így ez elméletileg tényleg megtörténhetett.

Pillanatokra még ennél is közelebb hajolt Diego Costa Gil Manzanóhoz
Pillanatokra még ennél is közelebb hajolt Diego Costa Gil Manzanóhoz

Ezen a ponton két állítás ment egymásnak, a fegyelmi bizottság ezért bizonyítékul a bíró headsetjét hívta segítségül, amivel a partjelzőivel és a videóbíróval tartja a kapcsolatot, és amellyel rögzítettek mindent, amit ő a meccsen mondott. A bizonyítás nem volt nehéz, ugyanis Diego Costa olyan közel hajolt a bíró arcához, hogy az ő szavai is simán behallatszottak.

A visszahallgatottak pedig a bírónak adtak igazat

- áll a Gazzetta.it pénteki cikkében.

Az Atletico ugyan fellebbezett a 8 meccs ellen, de ezen a ponton elég kevés esélyük van csökkentetni az eltiltást. Ha marad a 8 bajnoki, a brazil születésű támadó még a következő szezon első bajnoki mérkőzésén sem játszhat.