Antal, Anett
16 °C
23 °C

Négy-hat hetet hagy ki a barcás Suárez

2019.05.10. 10:50

Négy-hat hetet lesz kénytelen kihagyni Luis Suárez, a Barcelona futballistája, akit csütörtökön megműtöttek, írta az MTI. Az uruguayi csatár jobb térdében porcsérülés miatt vált szükségessé a beavatkozás, melyet artroszkópos módszerrel végeztek el.

A 32 éves játékosnak régóta fájt a térde, de eddig halogatta a műtétet, a Bajnokok Ligája-búcsú után viszont gyorsan rászánta magát. A már biztosan spanyol bajnok Barcelona így nem számíthat majd rá a Valencia elleni hazai Király Kupa-döntőben május 25-én, és elképzelhető, hogy a Copa America elejét is kénytelen lesz kihagyni.

A dél-amerikai kontinenstornán, Brazíliában az uruguayi válogatott június 16-án Ecuadorral, 20-án Japánnal, 24-én pedig Chilével mérkőzik. Suárez valószínűleg már az első meccsre rendben lesz, 2014-ben a világbajnokság előtt május 22-én operálták, és csak az első csoportmeccset kellett kihagynia.

Suárez kedden, a Bajnokok Ligája elődöntőjének liverpooli visszavágóján 90 percet játszott - csapata 4-3-as összesítéssel kiesett. A csatár ebben a szezonban 25 gólt szerzett a Barcelona színeiben.