János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korrupcióval vádolják a PSG elnökét

2019.05.23. 16:35

Bajba kerülhet a francia futballbajnok, a Paris SG elnök-tulajdonosa, Nasszer el-Khelaifi, akit az AFP szerint korrupcióval vádolnak. A katari milliárdos a gyanú szerint a 2017-es atlétikai világbajnokság közvetítési jogaival, illetve annak ajánlattételi eljárásával kapcsolatban manipulálhatott.

A gyanú szerint a PSG-elnök tulajdonában lévő sportcsatorna, a BeIn Sports jogosulatlan előnyökkel jutott a közvetítési jogokhoz, illetve a kifizetéseknél gyanússá vált, hogy egy olyan cég utalt, amelynek Nasszer el-Khelaifi és testvére a tulajdonosa. A teljesítés aztán a nemzetközi szövetség volt elnöke, a korrupcióba évekkel ezelőtt belebukott Lamine Diack fia vezette társasághoz érkezett, ráadásul a fiatalabb Diack ellen letartóztatási parancsot is kiadtak.

A PSG egy másik elnökségi tagja is belekeveredett az ügybe, de ő és az elnök is tagadja a vádakat.

A párizsi ügyészség szerint a 2020-as olimpia közvetítési jogait is manipulálhatta a BeIn Sports.

Már a 2018-as futball-vb kapcsán is felmerültek olyan aggályok, hogy a BeIn Sports a törvényes kereteket megkerülve jutott a közvetítési jogokhoz, ráadásul egy kalózcsatorna is (amelynek jele teljesen megegyezett a BeIn Sporttal) belépett a képbe, és illegálisan közvetített.

A Paris SG korábban komoly összetűzésbe került a FIFA-val és az UEFA-val a pénzügyi fair play miatt. A korlátlan anyagi forrásokat kihasználva gyakorlatilag kiröhögték a szabályokat, százmilliókért vásároltak futballistákat. Többször közel kerültek a büntetéshez, de a két futballszövetség komolyan végül soha nem büntette meg őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!