László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korosztályos meccsen támadtak az Ajax ultrái a feyenoordos szülőkre

2019.05.25. 17:45

Lelátói balhé miatt kellett félbeszakítani az Ajax U19- Feyenoord U19 korosztályos holland bajnoki mérkőzését, miután az amszterdami ultrák megtámadták a lelátón a vendégjátékosok családtagjait.

A Goal.com holland kiadásának híre szerint a bajnokság zárófordulójában megrendezett szombati mérkőzésnek a két csapat hagyományos szembenállásán túl különös tétet adott, hogy ez a találkozó lett volna hivatott eldönteni, a két csapat közül melyik nyeri a bajnokságot. Az Ajax 25, míg a Feyenoord 26 ponttal vágott meccsnek.

A botrány azt követően tört ki, hogy egy nagy Feyenoord-helyzetnél a rotterdami csapatot elkísérő, jórészt a játékosok hozzátartozóiból álló vendégtábor tagjai tévesen gólt ünnepeltek, ami annyira feldühítette a velük egy lelátón helyet foglaló Ajax-ultrákat, hogy megtámadták a feyenoordosok szekorát.

Mindez alig fél órával a mérkőzés kezdete után történt, 0-0-s állásnál. Bár a csapatokat edző egykori klasszisok, a feyenoordos Dirk Kuyt, illetve az Ajaxos John Heitinga is megpróbálta lenyugtatni az indulatok, nem jártak sikerrel, a vendégek pedig rokonaik testi épségét félve úgy döntöttek, hogy inkább levonulnak a pályáról.

A mérkőzésen már egy döntetlen is a Feyenoord U19-es bajnoki címét jelentette volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!