Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Kitüntették a kezdés előtt, azonnal bizonyította, miért

2019.05.27. 13:02

Az Inter 2-1-re győzte le az Empolit az olasz futballbajnokság utolsó fordulójában. A milánói csapat ezzel bejutott a Bajnokok Ligájába, vereségével pedig az Empoli lett az egyik kieső a korábban már búcsúzó Frosinone és Chievo mellett.

Egészen másképp is alakulhatott volna a meccs, ha Samir Handanovic, az Inter szlovén válogatott kapusa nem véd olyan káprázatosan. Nagy labdákat fogott meg ziccereknél, elévülhetetlen érdemei vannak a sikerben.

Talán a legnagyobb döntő pillanatban, az ötperces hosszabbítás második percében történt. Az empolis Salih Ucan verekedte be magát a kapu elé, száz százalékos gólhelyzetbe került, de Handanovic bátor kivetődéssel megóvta csapatát a góltól.

Ha ez bement volna, és iksz a vége, az AC Milan megelőzi városi riválisát. Arról nem is beszélve, hogy az Empoli megmenekült volna, és a Genoát taszítja a Serie B-be. Pár perccel korábban is volt egy nagy lehetősége az Empolinak, de Danilo D'Ambrosio valami elképesztő bravúrral a felső lécre mentett.

Handanovic az egész szezon során kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott. Mind a 38 meccsen ő védett, 33 gólt kapott, azaz 0,86 lett a kapott gól/meccs átlaga. 17 olyan találkozó volt, amikor az ellenfél nem tudott gólt rúgni neki. A büntetők 40%-át kivédte. A 24. fordulótól ő viselhette a kapitányi karszalagot is.

Nem csoda, hogy már a meccs előtt megkapta a Serie A legjobb kapusának járó díjat. Aztán gyorsan bizonyította is, mennyire méltó rá.