Virág
0 °C
2 °C

Hemingway-idézettel búcsúzott Párizstól Buffon

2019.06.06. 14:44

Gianluigi Buffon egyetlen szezon után távozik a Paris Saint-Germaintől, tavaly nyáron egy évre írt alá, nem hosszabbítanak. Bár a szezon felemásra sikerült, nincsenek rossz érzések, a kapus és a klub is kedvesen nyilatkozott a válásról.

Buffon különösen, Ernest Hemingwaytől idézett Instagram-posztjában:

"Hemingway írta, hogy két hely van a világon, ahol boldogan lehet élni, otthon és Párizsban.

Nekem mostantól ez a kettő kicsit egybeesik, Párizs örökké kissé az otthonom is lesz. Köszönöm, hogy itt élhettem, köszönöm, hogy befogadtak, az élményeket és az együtt átélt nehézségeket is."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🇮🇹 Ernest Hemingway ha scritto che “ci sono solo due posti al mondo dove possiamo vivere felicemente: a casa e a Parigi”. Da oggi per me queste due cose un po’ coincideranno. Parigi, a suo modo, sarà per sempre anche un po’ casa. Grazie per ciò che ho avuto la possibilità di vivere. Grazie per l’accoglienza, le emozioni e le fatiche vissute assieme. Uno vicino all’altro. Compagni di lavoro, di squadra e di viaggio. 12 mesi fa sono arrivato pieno di entusiasmo, accolto dall’incredibile calore dei tifosi. Mi avete commosso. Grazie ancora con tutto il cuore. Riparto più ricco e soddisfatto di un’esperienza che mi ha certamente migliorato e fatto crescere ulteriormente. Oggi si conclude questa mia avventura fuori dall’Italia: il @psg mi ha proposto un rinnovo di contratto che non mi sono sentito di accettare spinto dal desiderio di prepararmi a nuove esperienze umane e nuove sfide professionali. Ringrazio il Presidente Nasser, i dirigenti e tutti i miei compagni di squadra che mi hanno regalato tanti giorni di spensierata giovinezza. Vi auguro il meglio convinto che continuerete a scrivere insieme le pagine di questa importante storia. Allez Paris! Merci e bonne chance pour tout! 🇫🇷 Ernest Hemingway écrit qu’il n’y a que deux endroits au monde où l’on puisse vivre heureux : chez soi et à Paris. Depuis aujourd’hui, ça vaudra pour moi aussi. Paris, en quelque manière, sera toujours un peu chez moi. Merci pour tout ce que j’ai eu la possibilité de vivre. Merci pour l’accueil, les émotions et les fatigues éprouvées ensemble. L’un à côté de l’autre. Compagnons de travail, d’équipe et de voyage. Il y a 12 mois j’arrivais plein d’enthousiasme, accueilli par l’incroyable chaleur des supporters. C’était vraiment émouvant. Merci, encore une fois, de tout mon cœur. Je repars enrichi et satisfait par une expérience qui sans doute m’a amélioré et m’a fait croître. Aujourd’hui se termine mon aventure hors de l’Italie : le Paris Saint-Germain m’a proposé de renouveler mon contrat mais je ne me suis pas senti d’accepter, poussé par le désir d’affronter des nouvelles expériences...

Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) által megosztott bejegyzés,

A 41 éves kapus visszavonulást nem említett, sőt, Párizsből állítólag azért jön el, mert a következő szezonban Tuchel edző már nem felváltva védetné a francia Areolával, hanem kijelölne egy fix első számú kapust, és az nem biztos, hogy Buffon lenne.

Buffon búcsúüzenetében azt is jelezte, hogy számára a külföldi kalandok ezzel véget értek, 99 százalék, hogy Olaszországban folytatja. Ezen felbuzdulva a neten azonnal egy klub neve kezdett forogni:

Parma.

Itt indult ugyanis szédületes pályafutása, amikor 1995. november 19-én először állította a csapat kapujába a Milan elleni Serie A-meccsen Nevio Scala edző.

Természetes, hogy a Parma nem tud neki sztárgázsit fizetni, de ez szinte mindegy is, láttuk már, hogy ha valaki, akkor Buffon az, akinél ez nem jelenthet gondot. A Parma tavaly jutott vissza az első osztályba hosszú idő után, és egész simán bent is maradt.

Tovább könnyíti a helyzetet, hogy a Parmának gyakorlatilag nincs kapusa. Az elmúlt szezonban a Napolitól kölcsön vett Luigi Sepe védett, de 30-án kölcsönszerződése lejár. 28 éves, ez volt a második szezonja a Serie A-ban, 2014-15-ben az Empoliban volt az első.

Cseréje a 33 éves Pierluigi Frattali volt, egy bajnokit kapott. 2017 elején, még a harmadosztályban szerződött a klubhoz, a Serie B-ben bevált, de mikor feljutottak, azonnal hoztak valakit helyette. Rajtuk kívül egy brazil és egy olasz 18 éves kapus volt a keretben, előbbi - Gabriel Brazao - már vissza is ment hazájába, utóbbi, Fabrizio Bagheria az Intertől volt kölcsönben.

Vagyis Buffonnak lenne helye, csakhogy menedzsere szerint ő inkább más olasz klubokba vágyna. Silvano Martina egyrészt megerősítette, hogy kliense folytatni szeretné - megemlítette, hogy égett a mobilja a bejelentés után, vagyis érdeklődnek utána -, de Buffon azért kért két nap gondolkodási időt a végső döntésig. Illetve elmondta, hogy

Gigi szívének kedves csapat a Carrarese, a Genoa és a Lazio, főleg az utóbbi, de annak van egy jó kapusa, Strakosha.

(Buffon Carrarában született, ami nincs messze Genovától.)