Miklós
5 °C
12 °C

Csapatként kell legyőzni a magyarokat

2019.06.10. 13:17

Muszáj pontot szereznie a walesi labdarúgó-válogatottnak kedden a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Ryan Giggs szövetségi kapitány szerint.

"Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk"

- idézte az MTI a budapesti sajtótájékoztatóról.

A walesieknél mindenki egészséges, Gareth Bale lassan lendül játékba, és a hétfői edzés után dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2-1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak sok meccs van a lábukban. Ezt nem kifogásként említette, mert ez válogatott szinten mindenhol problémát jelent júniusban.

Az eszéki vereség ellenére elégedett csapatával, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, ráadásul megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, még ha azok ki is maradtak.

"Biztos jó hangulat lesz a szektorlezárás ellenére" - jelentette ki Giggs, arra utalva, hogy az európai szövetség magyarokra kiszabott büntetése nyomán háromezerrel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a találkozót. Szerinte nem elég súlyosak a rasszizmus elleni szankciók.

Emlékszik a ZTE-Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre - amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett -, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1-0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.

Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy azért voltak csalódottak a szombati kudarc után, mert nem sok válogatott tudna annyi helyzetet kidolgozni a horvátok ellen, mint ők tették, és mégsem tudtak ponttal távozni.

"A futballban gyorsan túl kell lépni a vereségeken. Azonnal Budapestre jöttünk, ma pedig már mindenki a magyarok elleni meccsre koncentrál"

- mondta a 29 éves labdarúgó.

Meglehetősen bonyolultnak látja a csoport állását, szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz második esély, ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

"A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz számunkra"  - mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz mindent vagy semmit összecsapás.

A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. A magyar-walesi összecsapás kedden 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.