Hollandia még nem alkalmas trófeák nyerésére

2019.06.10. 11:21

Fernando Santos szövetségi kapitány szerint csapata, a házigazda portugál labdarúgó-válogatott játékosai fantasztikus munkát végeztek a Nemzetek Ligája vasárnapi portói döntőjében, amelyben 1-0-ra legyőzték Hollandiát.

"Néha a dolgok nem mennek tökéletesen, de ez az erőfeszítéseinken nem hagyott nyomott"

- idézte az MTI a szövetségi kapitányt a mérkőzés után. 

A portugál válogatott az elmúlt öt évben szinte elpusztíthatatlan családot alkotott. Folyamatos munka folyik a csapatnál, és az esélyesek közé tartoznak bármelyik tornán, amin indulnak.

Portugália 2004-ben döntős volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd elődöntőt játszott a 2006-os világbajnokságon és a 2012-es Eb-n. Fernando Santos 2014 óta irányítja a csapatot. Irányításával 2016-ban Eb-aranyérmes lett a gárda, amely meg tudta nyerni az NL első kiírását is.

"Ez az öröm pillanata számunkra és a portugál emberek számára, sikerünk ott van a futball történelmében, de annál többet nem jelent. Ezután majd ugyanúgy vissza kell térnünk a munkához. A mostani csapat nem azonos a három évvel ezelőtti Eb-győztessel, hiszen folyamatosan építjük be az új játékosokat."

Ronald Koeman, a vesztes csapat szakvezetője kiemelte: a megfiatalított, átalakított holland válogatott - amely meglepetésre nem jutott ki a 2016-os Eb-re és a tavalyi vb-re - egyelőre még nem áll készen arra, hogy trófeákat nyerjen.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt évben milyen nagy lépést sikerült megtennünk, és ez pozitív számunkra, de a következő lépésre talán több időre van még szükségünk. Talán túl korai is lett volna egy trófea, jövőre az Eb-n előre tudunk lépni. De nem akarom túl negatív színben feltüntetni csapatom teljesítményét, mert nagyon büszke vagyok a játékosaim hozzáállására. A döntőben ez ugyan nem volt elég a győzelemhez, de a sorozat egészét tekintve mégis pozitív összkép alakulhatott ki" - nyilatkozta Ronald Koeman.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás