László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

"Életemben nem találkoztam még olyan játékossal, mint Lang Ádám"

2019.06.11. 19:43

A Sport.ro keddi híre szerint Dan Petrescu, a kolozsvári CFR vezetőedzője meglehetősen lesújtó nyilatkozatban reagált a magyar válogatott védő, Lang Ádám ügynökének magyarázatára, amely szerint védencének nem szakmai okok miatt kellett távoznia a román élvonalban bajnoki címet nyerő csapattól. 

Untitled-1

Lang még májusban értetlenül állt előtte, hogy miért nem szerepelt többet a csapatban az edzőváltást követően.  "Bőven beleillenék a csapatba, igazán hibát nem találtam magamban", nyilatkozta a Digi Sport műsorában a védő, illetve azt is sejttette, hogy az idény közben kinevezett Petrescunál nem feltétlenül a teljesítmény alapján dől el, hogy ki kerül be a kezdőbe.

A CFR-t vezető egykori 95-szörös román válogatott hátvéd, aki pályafutása során 152-szer lépett pályára a Chelsea csapatában, és idén zsinórban másodszor vezette bajnoki címre a klubot, némileg eltérő véleménnyel volt Lang kolozsvári színekben nyújtott teljesítményéről, illetve a labdarúgó mentalitásáról.

Miután visszatértem a csapathoz, és megnéztem a szezon addigi meccseinek videóit, gyakorlatilag minden mérkőzésen, amin Lang bekerült a csapatba, az ő hibájából kaptuk a gólt. Leginkább ezért nem játszott nálam

– mondta Petrescu, aki egy másik, talán még ennél is fontosabb szempontról is beszélt, ami miatt megváltak Langtól. Ez pedig a játékos hozzáállása volt.

Életemben nem találkoztam még olyan labdarúgóval, aki azt mondja az edzőjének, hogy nem akar részt venni a mérkőzések előtti összetartásokon. Ez egyszerűen hihetetlen

– mondta Petrescu, akinek második kolozsvári edzői időszaka alatt Lang mindössze két kupameccsen szerepelt a csapatban, míg előtte 22 tétmeccsen lépett pályára a CFR-ben.

Petrescu állítása szerint csak azért mondta el mindezt, mert a játékos ügynökének nyilatkozatai megkérdőjelezték döntése szakmaiságát. Az edző azt is közölte, hogy Langnál jobb védői vannak a jelenlegi keretben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!