János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Furcsa fiatalszabályt vezet be az MLSZ

2019.06.12. 10:45

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célja, hogy a 21 éven aluli futballisták több játéklehetőséget kapjanak, ezért már a 2019/2020-as szezontól lehetővé teszi az NB I.-es futballisták számára, hogy az NB II.-ben is szerepelhessenek.

"Az új kooperációs szerződés keretein belül az NB I.-es csapatok tehetséges fiatal játékosai (U21 - 21 év alattiak), ha nem, vagy csak minimális időt játszanak az adott hétvégén a felnőtt csapatukban, akkor az NB II.-ben is játszhatnak mérkőzést" - áll az mlsz.hu keddi elnökségi ülésről szóló beszámolójában.

Hozzáteszik, hogy a szabályok a futballisták fejlődését és az NB II.-es klubok érdekeit is szem előtt tartva részletesen határozzák meg, hogy ki és hol játszhat, illetve hány ilyen játékos lehet. A rendszer már idén nyártól életbe lép, és az elnökség egy év múlva értékeli a tapasztalatokat.

Az effajta "visszajátszás" nagyon szokatlan a futballban, egyelőre nehéz elképzelni, hogyan működik majd ez pontosan.

Az utánpótlásbajnoki rendszert is átszervezi az MLSZ, miután a résztvevő csapatok és a szakmai bizottság is szorgalmazta a változtatást, hogy "erősödjön a mérkőzések intenzivitása, javuljon a bajnokság minősége, valamint az eredménycentrikusság helyett a játék színvonala, az egyének fejlődése kapjon prioritást".

Ennek érdekében rugalmasabb bajnoki rendszert vezetnek be, minden évfolyam besorolását csak az adott évfolyam eredményei határozzák majd meg (nem számítják össze a különböző korosztályok eredményeit). Az új rendszert a lehető leghamarabb be kívánja vezetni az MLSZ, a résztvevő csapatok visszajelzése és véleménye alapján.

Az elnökség arról is döntött, hogy a 2020/21-es évadtól az UEFA és más nagyobb ligák gyakorlatát követve, az MLSZ szabályozni, illetve korlátozni fogja az NB I.-es csapatok versenyengedéllyel rendelkező játékosainak számát. (MTI/Index)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!