Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szalai 91. perces heroikus mentése nélkül most foghatnánk a fejünket

2019.06.12. 13:53

A magyar labdarúgó-válogatott  – ki ne tudná – 1-0-ra legyőzte Walest a két csapat kedd esti budapesti Eb-selejtezőjén, ezzel fontos lépést tett a részben a magyar fővárosban rendezendő 2020-as Európa-bajnokságon való részvétel felé.

Marco Rossi csapatának győzelme teljesen megérdemelt volt, sőt könnyen lehet, hogy még 0-0-nál egy szabályos gólt is elfelejtett megadni a magyaroknak a szlovén játékvezető. Ettől függetlenül az is igaz, hogy a sikerhez egy adag szerencsére is szükség volt.

És nemcsak Bale ordító ziccerénél, hanem Gulácsi Péter elsutázott kirúgásánál is, amely a megelőző gólgyanús magyar helyzet, illetve az azt követő magyar gól szendvicsében gyorsan elmerült a feledés jótékony homályában. 

Mi is csak a tanulság miatt elevenítjük fel, hogy lám, tényleg milyen kicsin múlhat egy jól megérdemelt győzelem sorsa. Persze azt is mondhatjuk, hogy jó kapusnak szerencséje is van.

Fontosabb persze, hogy a szerencsén túl a magyar válogatottnak van egy Szalai Ádámja is, aki amellett, hogy kibirkózta a győztes gól előtti helyzetet, valami egészen hihetetlen mennyiségű munkát végzett a pályán az első perctől az utolsóig, sőt még azután is. Ha kellett középpályásként vagy éppen védőként is kisegítette csapatát. Utóbbi minőségében legalább akkora érdemeket szerzett a győzelem megtartásában, mint csatárként a vezetés megszerzésében.

Hiszen a 91. percben valószínűleg még Bale sem hibázott volna  az ötös vonaláról, ha eljut hozzá  a Williams beadása. De nem jutott, mert Szalai beugró középhátvédként a legutolsó pillanatban  belepiszkált a labdába, még épp a Real Madrid játékosának lövésre lendülő lába előtt.

Úgy alakult, hogy az utolsó nagy walesi esélynél is nekem kellett kigurítani oldalra a labdát 

– mondta Szalai az esetről olyan természetességgel, mintha nem Gareth Bale állt volna mögötte gólra éhesen, az ötösön belül. 

Ennyin múlt, hogy a meccs után a győztes válogatottat ünnepelte mindenki, és nem "magyar betegség"-et emlegetve zuhant letargiába a magyar labdarúgás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!