Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Esküvő és lakodalom között ölte meg az ifjú párt a részegen vezető mexikói focista

2019.06.27. 05:11

Kettős emberölés gyanúja miatt letartóztatták a mexikói Santos Laguna csapatának korosztályos válogatott labdarúgóját, a korábban a Portóban, illetve a Sevilla FC fiókcsapatában is megforduló Joao Malecket.

A húszéves mexikói futballista vasárnap reggel Ford Mustangját vezetve résztvevője volt annak az autóbalesetnek, amelyben egy frissen összeházasodott pár mindkét tagja meghalt. 

A balesetnek több szemtanúja volt,  illetve a környéken lévő térfigyelő kamerák is rögzítették az eseményeket. Eddig két felvétel került nyilvánosságra, ezekből az látszik, hogy a hátulról érkező Ford Mustang nagy sebességgel csapódott az áldozatok járművébe, olyan erővel, hogy a házaspár kisebb méretű városi autójának vezetőülés mögötti része gyakorlatilag eltűnt. Az irányíthatatlanná vált roncs ezt követően nekiment az elválasztósávban álló lámpaoszlopnak, majd arról lepattanva az út közepén megállt. 

A szabályosan haladó járműben utazó 26 éves nő, illetve 35 éves férfi a helyszínen meghalt. Az eset körülményeit még tragikusabbá teszi, hogy a házaspárt alig egy nappal korábban, azaz szombaton adták össze, az esküvő megünneplésére pedig vasárnap került volna sor. Az áldozatok épp az ünnepi esemény előkészületei miatt voltak úton, amikor a baleset történt.

A helyszínelés során megállapították, hogy a vétkes sofőr lassítás nélkül hajtott keresztül a fekvőrendőrökön, mielőtt belerohant az előtte haladó házaspár kocsijába. A rendőrségtől származó adatok szerint az áldozatok járműve nagyjából 35 km/h sebességgel haladhatott az ütközés pillanatában, míg a beléjük rohanó Mustang legalább 70 km/h-val ment, de még az is kiderülhet, hogy sokkal gyorsabban.

Számos mexikói forrás szerint ugyanis Maleck valójában 150 km/h-nál is nagyobb sebességgel autózva okozta a tragédiát, ami azt jelentené, hogy az emberöléssel gyanúsított sportoló a megengedett sebesség háromszorosával haladt.

Malecket a mexikói labdarúgás egyik jelentős tehetségének tartják. A Santos Laguna játékosa fiatal kora ellenére már nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, 2017-18-ban a Porto korosztályos együttesében játszott, majd egy évre rá a Sevilla másodosztályú fiókcsapatában, a Sevilla Atletícóban futballozott.

Bár Maleck többször is szerepelt a mexikói korosztályos válogatottban, a május végén rendezett U20-as világbajnokságról lemaradt, mivel egy súlyos térdsérülés miatt majdnem az egész előző szezont ki kellett hagynia spanyol klubjában, ezért végül nem került be a tornára nevezett játékosok közé.

(Via: La Razón, Mediotiempo, CNN, ESPN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport