Siniša Mihajlović súlyos beteg, Nagy Ádámék edzőjére agresszív kezelés vár

2019.07.13. 11:13

Az edző közvetlen baráti köréből származó hírek szerint Siniša Mihajlovićnál súlyos betegséget diagnosztizáltak. A szerbek egykori legendás labdarúgójának a rá váró kezelések miatt szinte biztosan el kell hagynia a Nagy Ádámot is foglalkoztató olasz első osztályú Bologna kispadját.

A hírről az egykori világklasszis szerb labdarúgóval szoros barátságban lévő újságíró, Ivan Zazzaroni számolt be a Corriere dello Sport szombati számában. Mihajlović a cikk megjelenése után bejelentette, szombat délután rendkívüli sajtótájékoztatót tart, hogy saját maga tájékoztassa a nyilvánosságot egészségi állapotáról, és arról, hogy mi vár rá a következő hónapokban. 

Az olasz sportsajtó értesülései szerint az 50 éves edző egy átlagosnál makacsabb influenzának vélt betegség miatt ment el kivizsgálásra a bolognai kórházba. De már az első tesztek után nyilvánvalóvá vált, hogy  az edző nem múló tünetei mögött egy teljesen más jellegű, sokkal súlyosabb betegség áll. Az orvosok egyöntetűen az agresszív kezelés  haladéktalan megkezdésében látták az egyetlen lehetséges megoldást, ami egyben azt is jelenti, hogy  Mihajlović  a közejövőben nem lesz olyan állapotban, hogy folytathassa munkáját.

Éppen ezért a szerb edző már a csütörtökön kezdődő castelrottói edzőtárbora sem kísérte el csapatát.

A játékosként a  Roma, a Sampdoria, a Lazio és az Inter csapatánál is megforduló Mihajlovićot 2019 januárjában nevezték ki a Filippo Inzaghi vezetésével kiesőhelyre csúszó Bologna élére. A játékosként a modern labdarúgás egyik legjobb szabadrúgáslövőjeként ismert szakember irányításával a Bologna játéka tavasszal hatalmasat javult. A csapat végül a 15. helyen végzett, így bennmaradt az olasz élvonalban.

A labdarúgóként 63-szoros szerb válogatott szakember korábban többek közt a Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan és a Torino csapatának edzőjeként is dolgozott, 2012 és 2013 között pedig szövetségi kapitányként vezette hazája válogatottját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport