Kiakadt a sportminiszter, kirúgták a szövetségi kapitányt

2019.07.16. 18:19 Módosítva: 2019.07.16. 19:35

Narcisse Mouelle Kombi kameruni sportminiszter kedden távozásra szólította fel Clarence Seedorfot, a labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitányát, írja az MTI.

Frissítés: Seidou Mbombo Njoya, a futballszövetség elnöke a miniszteri bejelentés után nem késlekedett sokat, azonnal menesztette Seedorfot, és segítőjét, Patrick Kluivertet is, akik így három győzelmet, négy döntetlent és három vereséget követően távoznak a kispadról.

A politikus szerint a nemzeti csapat a péntekig tartó Afrikai Nemzetek Kupáján nem futballozott hatékonyan, játéka monoton és kiszámítható volt, ráadásul nem akadt igazi vezéregyéniség a keretben. Emellett „nagy nehézségeket okozott számára a csapat kezelése, a rend és a fegyelem fenntartása. Nem alkalmas erre a munkára, ideje távoznia”.

Az Egyiptomban zajló tornán a kameruni válogatott címvédőként csupán a nyolcaddöntőig jutott, mivel ott 3-2-re kikapott Nigériától. Kombi szerint mindez megerősítette, hogy az edző nem képes győztes mentalitású csapatot építeni, pedig az állam gondoskodott a megfelelő felkészüléshez szükséges körülmények biztosításáról, a játékosok pedig fejenként 32 millió kameruni frankot (16 millió forint) kaptak.

A sportminiszter közölte: már beszélt a labdarúgó-szövetség elnökével, és megkérte, aktiválja azt a záradékot Seedorf szerződésében, amely lehetővé teszi annak megszüntetését.

A játékosként négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Seedorfot vezetőedzőként eddig elkerülték a jó eredmények, az AC Milan, a kínai Sencsen FC, a Deportivo La Coruna és a kameruni válogatott sem szerepelt jól az irányításával.

A 43 éves szakvezető a kiesést követően úgy fogalmazott, örömmel folytatná a munkát, mert látott ígéretes jeleket csapata játékában.  • Hírek
  • Hírek