Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Magától kezdett kanyarogni a labda a levegőben a misztikus brazil szögletnél

2019.07.18. 17:59

Egy átlagos brazil bajnokihoz képest meglehetősen komoly utóélete kerekedett a hétfő éjjel játszott Chapecoense-Atlético Mineiro labdarúgó-mérkőzésnek, amiből pár másodpercnyi felvétel komoly ismertségre tett szert Dél-Amerikában.

A bajnokság 10. fordulójában játszott meccsen a Chapecoense szerzett vezetést egy szép fejessel, a liga élmezőnyéhez tartozó Atlético viszont, ha nem is könnyen, de az utolsó tíz percben szerzett két góllal végül 2-1-re fordított, és megverte a kiesés elől menekülő hazaiakat.

Mindez azonban messze másodlagos ahhoz a szöglethez képest, amit az első félidő 41. percében végezhetett el a vendégcsapat. Gól nem lett belőle, viszont a magas ívben szálló labda random légmunkáját látva még azok is egyből tárcsáznák Mulder ügynököt, akik végtelen szekpticizmusukban  a parafa létezését sem hajlandók teljesen elhinni.

 A megoldás vélhetően abban rejlik, hogy az operatőr svenkelés – a kamera horizontális elforgatása – közben a zoommal is babrált egy kicsit. A másik lehetőség, hogy egy láthatatlan, repülő egyszarvú tülkén pattant meg az ívelés.