László
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Most jönnek a nagyobb falatok a nemzetközi focikupákban

2019.07.19. 10:28

Huszonkét éve fordult elő, hogy mind a négy magyar csapat továbbjutott az európai kupák első fordulójából. A Ferencváros lehetséges ellenfeleiről ebben a cikkben írtunk, a Vallettán kell túljutniuk, és akár az Ajax is következhet utána. A BL-ben várható dolgokat lényegesen egyszerűbb átlátni, mert ott már csak hat rivális lehet.

Az Európa Ligában viszont sokkal több a lehetséges ellenfél – ott van ráadásul a BL-től búcsúzók ága is, amivel most nem is foglalkozunk. Egyelőre maradjunk a második körnél, így folytatják ugyanis a magyarok:

  • Mol Fehérvár–Vaduz
  • Honvéd–Craiova
  • Torino–Debrecen

Mindegyik mérkőzést július 25-én rendezik, a visszavágókat pedig augusztus elsején, azt már tudjuk, hogy a Fehérvár meccse 20 órakor lesz.

A sorsolást viszont már július 22-én megtartják az UEFA székházában, vagyis ha a Debrecen átlépne az olaszokon, a következő kanyarban várhatóan könnyebb riválist kapna.

A Fehérvárt egy hajszál választotta el, hogy kiemelt legyen: nekik jöhet a Basel, az Olympiakosz, a Wolverhampton vagy a Legia Warszawa. A korábbi években már összecsaptak a svéd Malmővel és a szerb Partizannal, most is az útjukba sodorhatja ezeket a csapatokat az élet. 

A Honvéd párharcában remekül le lehet majd mérni, hogy a román bajnokság mennyivel van a magyar előtt, szűkült-e a korábbi különbség. A Craiova két 3-2-es győzelemmel ütötte ki azeri ellenfelét, vagyis a védelme az adatok alapján nem a legizmosabb.