Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sorozatban harmadjára lett Marozsán Dzsenifer a legjobb német focista

2019.07.28. 16:25

2017 és 2018 után idén is Marozsán Dzsenifer lett az év legjobb női labdarúgója a Kicker sportlap éves szavazásán, ezzel úgy is sorozatban harmadjára hódította el az elismerést, hogy tavaly három hónapig nem edzhetett tüdőembóliája miatt – írja a Kicker.

Nem számítottam erre, főleg mert ahogy mindannyian tudjuk, a betegségem miatt elég nehezen kezdődött számomra a szezon.

– mondta a magyar származású játékos a lapnak, hozzátéve, hogy a futball hónapokig másodlagos volt számára, az pedig, hogy így is megkapta a díjat, nagy megtiszteltetés, aminek rettentően örül.

Marozsán 159-et szerzett meg a leadott 477 szavazatból, a második helyen jócskán lemaradva a wolfsburgos Alexandra Popp, a harmadikon pedig a freiburgos Giulia Gwinn végzett. Marozsán fölénye egyébként nem meglepő: annak ellenére, hogy a vb-n lábujjtörése miatt csak két meccsen tudott pályára lépni, a Lyonnal bajnok és kupagyőztes lett, és a BL-t is megnyerte, méghozzá úgy, hogy a budapesti döntőben ő lőtte csapata első gólját.

A szavazáson a férfiaknál egyébként Marco Reus lett az első, aki hét év után nyerte el újra a díjat, ezúttal azonban a Borussia Mönchengladbach helyett a Borussia Dortmund játékosaként. A legjobb edző Jürgen Klopp lett, akit szintén hét év után tüntettek ki újra.