Kornélia
1 °C
14 °C

120 millió euróval csökkent Neymar ára

2019.07.30. 11:26

A Paris Saint-Germain csökkentette az árat, így a korábban emlegetett 300 millió euró helyett már 180 millió euróért is hajlandó elengedni Neymart a Barcelonához, írta a spanyol Sport napilap.

Az elmúlt napokban többször is előkerült a sajtóban, hogy a brazil futballista visszatérne korábbi csapatához, a Barcelonába. A csatár ezt már közölte is a PSG vezetőivel. Neymart két évvel ezelőtt 222 millió euróért vásárolta ki a PSG, de a Barcelona ennyit nem szánna exjátékosára.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azt nyilatkozta korábban, hogy Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik őt eladni. Leonardo, a PSG sportigazgatója viszont kijelentette, hogy a francia klub nem zárkózik el Neymar eladásától, de megfelelő ajánlatot még senkitől nem kaptak, a Barcelonával is csak beszélgetésig jutottak.

Állítólag két informális ajánlatot tett eddig a Barcelona, azért informálisat, mert a két klub annyira utálja egymást Neymar 2017-es átigazolása óta, hogy közvetítőkön keresztül kommunikál és egyezkedik. Coutinho + Dembélé + 40 millió euró volt az első próbálkozás, majd a második: Coutinho, Dembélé, Rakitić, Umtiti, Nelson Semedo, Malcom közül két ember + 100 millió euró.

A Sport most arról ír, hogy

a francia klub hajlandó mindössze 180 millió euróért elengedni Neymart, azonban játékoscseréről hallani sem akarnak a PSG-nél, és a korábban említett összeg kifizetése után tárgyalnak.

A PSG-nek fontos lenne Neymar játékjogának értékesítése, mert az ebből kapott pénzből, a pénzügyi fair play áthágása nélkül tudnának akár két újabb sztárjátékost is szerződtetni.