Elza
-3 °C
1 °C

840 nap, 73 meccs után nyert újra a legrosszabb brit futballcsapat

2019.08.03. 09:03

Hetvenhárom mérkőzés és 840 nap – négy szezon – után ismét mérkőzést nyert a leggyengébbnek tartott futballcsapat Nagy-Britanniában. A skót bajnokság ötödik osztályában szereplő Fort William FC 5-2-re győzte le a Nairn County csapatát egy kupameccsen, írja az MTI.

A klub a Twitteren mondott köszönetet kitartó rajongóinak, akik kilátogattak a Claggan Park futballpályára, hogy a helyszínen szurkoljanak – írta pénteken a The Daily Telegraph című brit lap.

„Hihetetlen, elképesztő érzés" – fogalmaztak, köszönetet mondva világszerte azoknak is, akik az interneten szorítottak értük és velük ünnepeltek.

Az egyesület nemrég híres lett, mert a BBC skóciai szolgálata dokumentumfilmet készített róluk. A szerdai győztes mérkőzésről szóló hírek nyomán szerte az országból érkeztek gratulációk a többi labdarúgóklubtól, valamint a Skót Nemzeti Párt (SNP) parlamenti frakciójának vezetőjétől, Ian Blackfordtól, a körzet képviselőjétől a brit alsóházban.

„Szívből gratulálok a Fort William FC-nek a jelentős győzelemhez 840 nap várakozás után" – írta a politikus. A képviselő szerint a klub a kitartás és az eltökéltség példája.

„Mindegy, hányszor ütötték ki őket, leporolták magukat, és újból megpróbálták. Sok sikert a továbbiakban!"

A jelenlegi menedzser, Russell MacMorran az után vette át a csapat irányítását, hogy elődjét januárban menesztették a Formartine Unitedtől elszenvedett 14-1-es vereség után. Az edző nemrégiben arról beszélt, reméli, hogy munkája segíti majd a felépülésben a poszttraumás stressz-szindrómából, amely azért alakult ki nála, mert a rendőrként eltöltött 16 éve alatt sok halálos kimenetelű autóbalesettel volt dolga.

A Fort William FC az előző szezonban 32 mérkőzést veszített el, kétszer döntetlenig jutott. A The Fort néven emlegetett csapat 21 gólt szerzett és 245-öt kapott.

Mostani megtáltosodásuk nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy kilenc kölcsönjátékos lépett pályára a színeikben a skót másodosztályban szereplő Inverness Caledonian Thistle csapatából.